More

  Procurorii americani vor să investigheze TikTok

  Un grup de procurori generali de stat SUA au anunțat că vor investiga TikTok cu privire la rezultatele negative ale aplicației asupra copiilor și adolescenților.

  Investigația va analiza modul în care TikTok poate dăuna utilizatorilor tineri și dacă TikTok a știut sau nu despre aceste daune.

  Potrivit techcrunch, grupul de procurori generali va analiza metodele TikTok de a stimula implicarea tinerilor utilizatori și modul în care aplicația îi face pe utilizatori să petreacă mai mult timp pe platformă.

  Cercetarea îi va ajuta pe avocați să determine dacă TikTok a încălcat legile de stat privind protecția consumatorilor și a pus publicul în pericol.

  „În vreme ce copiii și adolescenții se confruntă deja cu probleme de anxietate, presiune socială și depresie, nu putem permite rețelelor sociale să dăuneze și mai mult sănătății lor fizice și bunăstării psihice”

  Procurorul general din Massachusetts, Maura Healey

  În același comunicat de presă al procuroruli general din Massachusetts, se notează că „Procurorii generali de stat au un imperativ să protejeze tinerii și să caute mai multe informații despre modul în care companii precum TikTok le influențează viața de zi cu zi.”

  Aceste acțiuni nu sunt neobișnuite, dar de obicei nu produc prea multe schimbări în activitatea giganților tech. Anul trecut, o coaliție similară de 44 de avocați, de asemenea, condusă de procurorul general Healey, a reușit să influnențeze Meta să întrerupă planurile de a construi Instagram Kids. Cu toate acestea, această decizie a fost determinată mai degrabă de informațiile făcute publice de Frances Haugen referitoare la activitatea Facebook.

  Influența rețelelor sociale asupra sănătății mintale a copiilor este o temă din ce în ce mai constantă în discursurile decidenților americani.

  Președintele Joe Biden a menționat rețelele de socializare chiar și în discursul său privind starea Uniunii de marți.

  „Trebuie să tragem la răspundere platformele de socializare pentru experimentul național pe care îl desfășoară asupra copiilor noștri pentru profit”, a spus președintele în discursul său la nivel național. „Este timpul să consolidăm protecția vieții private, să interzicem publicitatea direcționată către copii, să cerem companiilor de tehnologie să nu mai colecteze date personale despre copiii noștri.” Frances Haugen a fost prezentă în calitate de invitată de onoare a Primei Doamne Dr. Jill Biden.

  Ancheta asupra TikTok este condusă de o coaliție bipartizană de procurori generali din California, Florida, Kentucky, Massachusetts, Nebraska, New Jersey, Tennessee și Vermont, precum și de alți avocați din întreaga țară.

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...