More

  Google Maps şi Tripadvisor suspendă comentariile la anumite restaurante ruseşti

  Google a blocat adăugarea de comentarii, fotografii şi videoclipuri pe serviciul său de cartografie Maps din Rusia, Ucraina şi Belarus, la fel cum a procedat platforma Tripadvisor cu anumite restaurante şi hoteluri din Rusia listate, informează vineri AFP, preluată de Agerpres.

  Ambele servicii s-au confruntat cu o campanie a activiştilor ucraineni pe platformele lor. Aceștia îşi foloseau secţiunea de notificări pentru a încerca să-i alerteze pe ruşi cu privire la invazia orchestrată de către liderii lor în Ucraina.

  “În faţa unei creşteri recente a comentariilor pe Google Maps despre războiul din Ucraina, am implementat protecţii suplimentare pentru a monitoriza şi a interzice conţinutul care încalcă regulile noastre”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Google.

  Motorul de căutare a precizat că este conştient de faptul că oamenii încearcă să comunice despre război prin intermediul Google Maps. Totuși, a reamintit că instrumentele sale nu sunt concepute pentru această utilizare.

  Săptămâna trecută, Google Maps decisese să nu mai furnizeze informaţii în timp real despre traficul de pe străzile din Ucraina.

  Grupul de hackeri “‘Anonymous'”, care a revendicat săptămâna aceasta un atac cibernetic ce a paralizat site-urile mai multor media ruse, i-a încurajat luni pe ucraineni să “explice ce se întâmplă” în acea ţară prin alte modalităţi.

  “Accesaţi Google Maps. Tastaţi “Rusia”. Găsiţi un restaurant sau o companie şi lăsaţi o recenzie”, a scris pe Twitter un cont Anonymous. El a sugerat, de exemplu, să se scrie: “Mâncarea a fost minunată! Din păcate, Putin ne-a stricat pofta de mâncare invadând Ucraina. Înfruntaţi-vă dictatorul, opriţi uciderea oamenilor nevinovaţi! Guvernul vostru vă minte. Rezistaţi!”.

  Media independente au devenit parţial inaccesibile în Rusia, deoarece autorităţile ruse şi-au înăsprit controlul asupra vocilor critice după invazia Ucrainei.

  Tripadvisor a confirmat că a observat luni seara un aflux de comentarii care au încălcat regulile sale, ce permit doar recenzii autentice.

  Site-ul specializat în recenzii şi sfaturi turistice a suspendat temporar, adăugarea de comentarii la zecile de restaurante şi hoteluri din Rusia listate.

  În schimb, “am creat secţiuni pe forumurile noastre pentru persoanele aflate în Ucraina care doresc să împărtăşească în timp real ceea ce se întâmplă în ţară”, a declarat Steve Kaufer, CEO al Tripadvisor, într-o scrisoare deschisă publicată joi.

  Potrivit platformei, mesajele lor vor avea astfel mai multe şanse de a fi citite decât în comentariile. 

  redactia digitalio

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...