More

  Armata franceză anunţă un atac cibernetic asupra unor sateliţi care furnizau servicii pentru Europa

  Armata franceză a anunţat joi că a observat un atac cibernetic asupra unei reţele de sateliţi care furnizau servicii pentru Europa şi au fost astfel afectate ”zeci de mii de terminale de uz civil”, scrie agenţia EFE.

  Franţa nu a atribuit oficial atacul vreunei ţări, dar în contextul războiului din Ucraina consideră Rusia ca fiind primul suspect.

  ”Constatăm că o reţea de sateliţi care servesc Europa şi Ucraina au fost victime ale unui atac cibernetic”, a declarat la o conferinţă de presă generalul francez Michel Friedling, responsabil cu comanda unităţii aerospaţiale.

  Potrivit acestuia, daunele produse de atacul cibernetic sunt ”ireparabile”, dar nu a menţionat numărul conexiunilor afectate, precizând că aceste date trebuie oferite de companiile prejudiciate în urma căderii terminalelor.

  Friedling a recunoscut că războiul actual din Ucraina evidențiază și mai mult “problema accesului la spațiu și a suveranității sale” și a susținut că partenerii și aliații Franței sunt în gardă “cu privire la ceea ce se poate întâmpla în spațiu, care este încă o zonă gri”.

  Declarația generalului francez coincide cu celebrarea celei de-a doua ediții a unui exercițiu militar în spațiu (“AsterX 2022”),simulat și desfășurat la facilitățile Centrului Național de Studii Spațiale (CNES) din orașul Toulouse.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...