Instagram anunță criptarea mesajelor în Ucraina şi în Rusia

0
217

Instagram anunţă că a lansat, special pentru Ucraina şi Rusia, o funcţie de criptare end-to-end (de la un capăt la celălalt al comunicării) prin care cetăţenii acestor ţări îşi pot securiza discuţiile purtate.

Noua facilitate este opţională şi nu funcţionează în mod implicit – utilizatorii care doresc să folosească criptarea trebuie să activeze manual opţiunea corespunzătoare.

Însă, pentru a o face mai accesibilă, Instagram va afişa o notificare prin care cetăţenii ucraineni şi ruşi vor fi înştiinţaţi de existenţa criptării şi vor fi ghidaţi spre meniul din care se poate activa.

Dintre toate aplicaţiile Meta care au funcţie de chat, Instagram era singura care nu oferea opţiuni de criptare E2E. Criptarea nu este, deocamdată, disponibilă decât în cele două ţări.

Anunţul Instagram, deşi binevenit, pare mai mult un exerciţiu de imagine. Este cunoscut faptul că, de la începutul războiului, ucrainenii au preferat Telegram şi Signal pentru comunicare, prima dintre acestea (alături de Reddit şi Twitter) fiind şi una dintre cele mai bune surse de ştiri din Ucraina, prin intermediul canalelor pe care sunt postate informaţii şi filmări.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here