More

  Fondatorul Yandex a pierdut 2 miliarde $ în trei luni

  Arkady Volozh, fondatorul motorului de căutare rusesc Yandex, și-a văzut valoarea participației sale în cel mai mare gigant tehnologic al Rusiei scăzând cu peste 60% într-o singură zi, informează Forbes. Volozh a pierdut mai mult de 400 de milioane de dolari în ziua în care Rusia a atacat Ucraina. Omul de afaceri, a cărui avere netă a atins un maxim de 2,6 miliarde de dolari în 2021, valorează acum 580 de milioane de dolari.

  Luni, 28 februarie 2022, Bursa de Valori din New York și Nasdaq au oprit tranzacționarea acțiunilor Yandex și a altor companii rusești tehnologice.

  Volozh a fondat Yandex în 1997 și, în timp, compania a devenit cea mai mare afacere tech a Rusiei, cu o capitalizare de piață de peste 30 de miliarde de dolari în noiembrie anul trecut. Valoarea sa pe piață astăzi este de doar 6,7 miliarde de dolari.

  În trecut, au existat îngrijorări cu privire la influența Kremlinului asupra Yandex. În 2019, Yandex a fost de acord cu o restructurare care a acordat un „golden share” unei fundații de interes public nou formate, construită pentru „apărarea intereselor țării”, a informat The Guardian. În septembrie anul trecut, Yandex a fost implicat într-o dispută cu guvernul în perioada premergătoare alegerilor pentru Duma de Stat.

  Ieri, Lev Gershenzon fost director de știri la Yandex, i-a avertizat pe oamenii care lucrează încă la companie că aceasta contribuie la cenzura invaziei țării în Ucraina.

  „Faptul că o parte semnificativă a populației ruse poate crede că nu există război este baza și forța motrice a acestui război”, a scris Gershenzon, etichetând și șase dintre foștii săi colegi. „Astăzi, Yandex este un element cheie în ascunderea informațiilor despre război. Fiecare zi și oră de astfel de „știri” costă vieți omenești. Și voi, foștii mei colegi, sunteți, de asemenea, responsabili pentru asta.”

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...