More

  Google Maps dezactivează informaţiile despre trafic în Ucraina

  Google a decis să nu mai furnizeze informaţii în timp real despre traficul de pe străzile din Ucraina, în urma consultărilor cu autorităţile locale.

  După Facebook şi Twitter, Google este şi el pus în situaţia să aducă modificări speciale produselor sale în Ucraina, asta după ce, deja, a oprit monetizarea mai multor canale ruseşti de YouTube. Acum, în discuţie este cel mai folosit serviciu de navigare din lume, Google Maps, care nu va mai afişa informaţiile în timp real despre traficul de pe arterele din Ucraina.

  Oficialii companiei spun că decizia a fost luată pentru siguranţa ucrainienilor şi ca s-a ajuns la aceasta după discuţii cu reprezentanţii autorităţilor locale.

  În acelaşi timp şi din aceleaşi motive, Google Maps nu va mai afişa informaţii despre nivelul de ocupare al magazinelor şi restaurantelor din Ucraina.

  Un profesor din California a depistat mişcarea trupelor ruseşti spre spaţiul ucrainean cu mai multe ore înainte de anunţului făcut de Vladimir Putin, folosind Google Maps, unde a urmărit ceea ce serviciul credea că este un obişnuit ambuteiaj.

  andrei.nistor

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...