More

  Donațiile cripto către Ucraina cresc la 20 de milioane de dolari

  Apelul guvernului ucrainean pentru donații pentru a rezista invaziei ruse și pentru a oferi ajutor celor afectați a fost acceptat de comunitatea cripto care a donat aproape 20 de milioane de dolari.

  Luni mai devreme, cifra donațiilor a atins pragul de 10 milioane de dolari, dar o creștere semnificativă a donațiilor în timpul zilei a dus cifra la peste 20 de milioane de dolari, potrivit Elliptic.

  Luni, Binance a anunțat că va dona 10 milioane de dolari cripto și a lansat un portal de crowdfunding pentru a-și încuraja utilizatorii să doneze mai mult. Potrivit datelor, peste 6 milioane de dolari au fost primite în portofelul Ethereum.
  Datele arată că fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, a donat 250.000 USD în tether, iar CEO-ul Chain.com, Deepak Thapliyal, a donat 100 de eter (aproximativ 277.000 USD).

  Ucraina deține criptomonedele într-un portofel ERC-20 și nu a făcut o retragere. Pe de altă parte, portofelul Bitcoin al Ucrainei a primit 4,2 milioane de dolari, iar țara a retras deja 2,9 milioane de dolari din această sumă.

  În weekend, colectivul de artă rus Pussy Riot a contribuit la formarea unei organizații autonome descentralizate (DAO) care a strâns 3 milioane de dolari în eter pentru efortul de război și ajutor umanitar.

  Un portofel separat pentru donații către armata ucraineană, condus de organizația de caritate Come Back Alive, a strâns 6 milioane de dolari de la înființarea sa la jumătatea anului 2021.

  andrei.nistor

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...