More

  Donațiile cripto către Ucraina cresc la 20 de milioane de dolari

  Apelul guvernului ucrainean pentru donații pentru a rezista invaziei ruse și pentru a oferi ajutor celor afectați a fost acceptat de comunitatea cripto care a donat aproape 20 de milioane de dolari.

  Luni mai devreme, cifra donațiilor a atins pragul de 10 milioane de dolari, dar o creștere semnificativă a donațiilor în timpul zilei a dus cifra la peste 20 de milioane de dolari, potrivit Elliptic.

  Luni, Binance a anunțat că va dona 10 milioane de dolari cripto și a lansat un portal de crowdfunding pentru a-și încuraja utilizatorii să doneze mai mult. Potrivit datelor, peste 6 milioane de dolari au fost primite în portofelul Ethereum.
  Datele arată că fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, a donat 250.000 USD în tether, iar CEO-ul Chain.com, Deepak Thapliyal, a donat 100 de eter (aproximativ 277.000 USD).

  Ucraina deține criptomonedele într-un portofel ERC-20 și nu a făcut o retragere. Pe de altă parte, portofelul Bitcoin al Ucrainei a primit 4,2 milioane de dolari, iar țara a retras deja 2,9 milioane de dolari din această sumă.

  În weekend, colectivul de artă rus Pussy Riot a contribuit la formarea unei organizații autonome descentralizate (DAO) care a strâns 3 milioane de dolari în eter pentru efortul de război și ajutor umanitar.

  Un portofel separat pentru donații către armata ucraineană, condus de organizația de caritate Come Back Alive, a strâns 6 milioane de dolari de la înființarea sa la jumătatea anului 2021.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...