More

  Code4Romania a lansat platforma Dopomoha.ro, cu informaţii corecte pentru refugiaţii ucraineni

  Asociaţia Code for Romania a lansat platforma Dopomoha.ro, (trad: ajutor, în lb. ucraineană) a doua soluţie din ecosistemul construit în sprijinul refugiaţilor din Ucraina, conform unui comunicat de presă.

  Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, Dopomoha înseamnă ajutor în ucraineană şi platforma este un ajutor pentru refugiaţii ucraineni care au nevoie rapid de informaţii corecte, precum: care este procedura de intrare în ţară, care sunt metodele de solicitare a azilului în România, care sunt drepturile şi obligaţiile persoanelor care intră în ţară, la ce resurse pot avea acces etc.

  “Ne-au trebuit mai puţin de 72 de ore să construim de la zero şi să avem live Dopomoha.ro, platforma centrală cu informaţii pentru ucrainenii care caută refugiu în România. Capacitarea întregii echipe şi comunităţi Code for Romania a fost fantastică, un efort uriaş depus de noi pentru ca cei care ajung în România să nu simtă haos, panică sau incertitudine. Ni s-au alăturat ca parteneri în crearea şi validarea informaţiilor din platformă cei de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie şi Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi. E mai mult decât tehnologie, iar asta ne dă încrederea că putem, oră cu oră, zi cu zi, aplicaţie cu aplicaţie să fie puţin mai bine”, a declarat Bogdan Ivănel, co-founder & CEO Asociaţia Code for Romania.

  Platforma este un ghid general de informare şi sprijin pentru cei care vor să se adăpostească în România din cauza războiului din Ucraina şi poate fi accesată prin browser de pe orice dispozitiv. Ea este disponibilă în limbile ucraineană, română, engleză şi rusă. Platforma va fi actualizată permanent cu informaţii utile verificate de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, United Nations High Commissioner for Refugees.

  Asociaţia Code for Romania mai lucrează în acest moment la aplicaţia “Un Acoperiş” – adăpost sigur pentru cei care se adăpostesc în România din calea războiului, cei care au nevoie de găzduire putând fi direcţionaţi către locuri de cazare verificate şi adaptate nevoilor lor. Soluţia este în dezvoltare şi este 50% finalizată, şi “Sprijin de Urgenţă” – un sistem pentru Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin care să poată procesa mult mai uşor resursele oferite de persoanele fizice. Soluţia este în dezvoltare şi este 30% finalizată.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...