More

  Elon Musk anunţă că reţeaua sa de internet prin satelit, Starlink, a fost activată deasupra Ucrainei

  Antreprenorul miliardar Elon Musk a afirmat sâmbătă, într-un mesaj pe Twitter ca răspuns la un apel al unui responsabil ucrainean, că grupul său SpaceX a activat serviciul de internet prin satelit Starlink în Ucraina şi că compania trimite echipamente în ţară, notează AFP.

  “Serviciul Starlink este acum în funcţiune. Mai multe terminale sunt pe drum”, a declarat pe Twitter patronul Tesla şi al companiei din domeniul spaţial SpaceX.

  Cu zece ore mai devreme, vicepremierul ucrainean Mihailo Fedorov îl interpelase pe omul de afaceri pe reţeaua socială, cerându-i să ofere Ucrainei staţii Starlink.

  “În timp ce încercaţi să colonizaţi Marte, Rusia încearcă să ocupe Ucraina! Dacă rachetele voastre aterizează cu succes din spaţiu, rachetele ruseşti atacă civilii ucraineni! Vă rugăm să furnizaţi Ucrainei staţii Starlink”, a scris sâmbătă dimineaţă responsabilul ucrainean, ministru al portofoliul digitalizării.

  De asemenea, el l-a îndemnat pe Elon Musk să îi încurajeze pe “ruşii sănătoşi la cap” să se opună guvernului lor.

  SpaceX a lansat vineri al doilea transport de aproximativ 50 de sateliţi Starlink destinaţi să furnizeze o conexiune la internet clienţilor din întreaga lume.

  Sâmbătă, nu era clar cum utilizatorii din Ucraina aveau capacităţile la sol pentru a primi serviciul oferit de Elon Musk. 

  andrei.nistor

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...