More

  Interacțiunea cu ANAF se digitalizează complet de la 1 martie

  Firmele, asociațiile și persoanele fizice autorizate vor fi obligate, începând cu 1 martie 2022, să interacționeze cu Administrația Fiscală exclusiv online, informează Mediafax.

  Schimbarea vine în urma unor modificări la codul de procedură fiscală aprobate de Guvern anul trecut.

  Astfel, declarațiile, cererile sau înscrisurile vor putea fi transmise doar prin mijloace electronice la distanță. Documentele depuse în format fizic nu vor mai fi luate in considerare, iar contribuabilii care nu se conformează noilor reglementări riscă să fie sancționați.

  Depunerea documentelor electronice necesită înrolarea contribuabililor în sistemul de comunicare electronică dezvoltat de Ministerul Finanțelor (Spațiul Virtual Privat) și achiziția unui certificat digital calificat emis de un furnizor acreditat. 

  Semnătura electronică cu certificat digital calificat are aceeași valoare ca semnătura olografă și este un element-cheie în procesul de digitalizare a fluxului birocratic, dar și a relațiilor între entități private.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...