More

  Angajații unei companii software se revoltă după anunțul intenției de lansare a unei platforme NFT

  Angajații companiei Salesforce resping planurile gigantului software de a intra pe piața NFT, relatează Reuters.

  Peste 400 de angajați au semnat o scrisoare de protest, invocând preocupări de mediu și economice față de planurile companiei.

  Salesforce a anunțat săptămâna trecută că intenționează să lanseze o platformă de vânzări NFT Cloud, care le permite utilizatorilor să creeze și să vândă NFT-uri.

  Piața NFT a crescut la 41 de miliarde de dolari în 2021. NFT-urile au atras critici la scară largă, din cauza impactului asupra mediului, precum și pentru lipsa reglementărilor și riscurilor de volatilitate. Un nou studiu a constatat că ar trebui să fie plantați milioane de copaci pentru a compensa emisiile de carbon ale NFT-urilor.

  Scrisoarea angajaților, adresată board-ului Salesforce, a subliniat modul în care piața NFT ar putea submina cele cinci valori de bază ale companiei: încredere, succesul clienților, inovație, egalitate și sustenabilitate.

  „Numărul de escrocherii și fraude în spațiul NFT este copleșitoare”, au scris angajații. De asemenea, textul scrisorii a evidențiat preocupări de mediu și a citat cercetări care arată distribuția inegală a beneficiilor financiare ale NFT.

  Un angajat al Salesforce a declarat pentru Reuters că a amenințat că va demisiunea dacă planul companiei de lansare a platformei NFT se va realiza.

  Unii angajați Salesforce au spus în discuțiile interne că au fost șocați că planurile au fost anunțate chiar în momentul în care compania a promovat, într-o reclamă în cadrul SuperBowl, angajamentul față de sustenabilitate.

  Însă alți angajați și-au exprimat sprijinul pentru plan, spunând că Salesforce poate ajuta la ghidarea clienților săi pe piața NFT aflată în creștere.

  Salesforce a declarat că intenționează să organizeze o „sesiune de ascultare” cu angajații în această săptămână.

  „Valorile noastre de bază ghidează tot ceea ce facem, inclusiv dezvoltarea produselor noastre. Salutăm feedback-ul angajaților noștri și suntem mândri să promovăm o cultură a încrederii care dă puterea oricărui angajat să ridice diverse puncte de vedere”, a declarat un purtător de cuvânt al Salesforce pentru Business Insider.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...