More

  Angajații unei companii software se revoltă după anunțul intenției de lansare a unei platforme NFT

  Angajații companiei Salesforce resping planurile gigantului software de a intra pe piața NFT, relatează Reuters.

  Peste 400 de angajați au semnat o scrisoare de protest, invocând preocupări de mediu și economice față de planurile companiei.

  Salesforce a anunțat săptămâna trecută că intenționează să lanseze o platformă de vânzări NFT Cloud, care le permite utilizatorilor să creeze și să vândă NFT-uri.

  Piața NFT a crescut la 41 de miliarde de dolari în 2021. NFT-urile au atras critici la scară largă, din cauza impactului asupra mediului, precum și pentru lipsa reglementărilor și riscurilor de volatilitate. Un nou studiu a constatat că ar trebui să fie plantați milioane de copaci pentru a compensa emisiile de carbon ale NFT-urilor.

  Scrisoarea angajaților, adresată board-ului Salesforce, a subliniat modul în care piața NFT ar putea submina cele cinci valori de bază ale companiei: încredere, succesul clienților, inovație, egalitate și sustenabilitate.

  „Numărul de escrocherii și fraude în spațiul NFT este copleșitoare”, au scris angajații. De asemenea, textul scrisorii a evidențiat preocupări de mediu și a citat cercetări care arată distribuția inegală a beneficiilor financiare ale NFT.

  Un angajat al Salesforce a declarat pentru Reuters că a amenințat că va demisiunea dacă planul companiei de lansare a platformei NFT se va realiza.

  Unii angajați Salesforce au spus în discuțiile interne că au fost șocați că planurile au fost anunțate chiar în momentul în care compania a promovat, într-o reclamă în cadrul SuperBowl, angajamentul față de sustenabilitate.

  Însă alți angajați și-au exprimat sprijinul pentru plan, spunând că Salesforce poate ajuta la ghidarea clienților săi pe piața NFT aflată în creștere.

  Salesforce a declarat că intenționează să organizeze o „sesiune de ascultare” cu angajații în această săptămână.

  „Valorile noastre de bază ghidează tot ceea ce facem, inclusiv dezvoltarea produselor noastre. Salutăm feedback-ul angajaților noștri și suntem mândri să promovăm o cultură a încrederii care dă puterea oricărui angajat să ridice diverse puncte de vedere”, a declarat un purtător de cuvânt al Salesforce pentru Business Insider.

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...