More

  OpenSea confirmă: NFT-uri în valoare de 1.7 milioane $ furate de un hacker

  Un hacker a furat sute de NFT de la zeci de persoane de pe populara platformă de tranzacționare OpenSea, a confirmat directorul executiv al companiei.

  Furturile au provocat un șoc în comunitatea criptomonedelor.

  Devin Finzer a confirmat pe Twitter că compania credea că hackerul a câștigat 1,7 milioane de dolari din vânzarea NFT-urilor furate Totodată, Finzer a subliniat că zvonurile ca hack-ul a produs un prejudiciu de 200 de milioane de dolari „sunt false”.

  Potrivit companiei de analiză blockchain PeckShield, cel puțin 254 de NFT-uri au fost furate ca urmare a atacului.

  Unele dintre jetoane au fost returnate, a spus dl Finzer.

  Se crede că hackerul și-a păcălit victimele să semneze contracte digitale parțiale care sancționau tranzacțiile folosind un e-mail de phishing, înainte de a finaliza contractul de transfer al token-urilor victimelor la o adresă pe care o controlau.

  Duminică, Finzer a spus că OpenSea credea că atacul a avut loc abia sâmbătă. Dar el a avertizat că compania nu știa încă modul în care au fost păcăliți utilizatorii să semneze tranzacțiile.

  Directorul tehnic al OpenSea, Nadav Hollander, a adăugat că 32 de utilizatori cărora li s-au furat NFT-uri pe „o perioadă de timp relativ scurtă… sugerează un atac țintit, ci nu o problemă sistemică”.

  OpenSea, care se autoproclamă cea mai mare piață NFT din lume, oferă utilizatorilor săi o interfață pentru a cumpăra și vinde NFT.

  Anul trecut, compania de plăți Visa a plătit 150.000 de dolaripentru un NFT „CryptoPunk”, ca parte a ceea ce compania a numit „un nou capitol pentru comerțul digital”.

  Un raport recent a constatat că criptomonede în valoare de peste 44 de miliarde de dolari au fost tranzacționate pentru achiziții legate de NFT anul trecut, în creștere de la doar 106 de milioane de dolari în 2020.

  Raportul a avertizat că escrocii câștigau milioane prin umflarea artificială a valorii jetoanelor lor printr-un proces cunoscut sub numele de wash trading.

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...