More

  Co-fondatorul Reddit spune că crypto jocurile de tipul Play-To-Earn vor reprezenta 90% din piața de gaming în 5 ani

  Are toate semnele distinctive ale unui joc Pokemon. Colecționezi creaturi desenate și le folosești pentru a lupta împotriva altor jucători. Unele sunt mai rare decât altele, inspirând invidie în rândul colegilor. Dar acest joc nu rulează pe o consolă Nintendo. Este construit pe un blockchain.

  În Axie Infinity, jucătorii își pun echipa lor de Axies împotriva echipei unui jucător advers. Fiecare Axie este reprezentat de linii de cod într-un joc și se dublează ca un NFT, un token nefungibil care reprezintă proprietatea. Câștigând bătălii și mergând în aventuri, câștigă criptomoneda jocului care poate fi apoi vândută pentru dolari reali, din lumea reală. Și nu vorbim aici de mărunțiș; un tânăr de 22 de ani și-a cumpărat două case cu câștigurile sale din acest joc.

  Jocurile online precum Axie Infinity sunt departe de titlurile AAA lansate de marile studiouri de jocuri, dar integrarea NFT-urilor și a criptomonedelor în jocuri nu este doar o tendință indie. Jucători consacrați din industrie, cum ar fi Square Enix și Sega, au spus că sunt interesați să folosească NFT-urile în titlurile viitoare, iar Ubisoft le-a integrat deja într-unul dintre jocurile sale cheie, Ghost Recon Breakpoint.

  Tehnologia blockchain nu mai este un fel de ceață care plutește la orizontul industriei jocurilor video. E aici. Sunt jocurile integrate în blockchain, cum ar fi Axie Infinity, zorii unei noi ere a jocurilor de noroc sau un strop de piață care va dispărea la fel de repede cum a început? Întrebarea este la fel de controversată ca și criptomoneda în sine.

  Co-fondatorul Reddit, Alexis Ohanian, este cea mai recentă persoană din industrie care și-a exprimat entuziasmul față de conceptul de Play-To-Earn. Antreprenorul, care și-a îndreptat acum atenția în principal către proiecte legate de blockchain și cripto, este optimist cu privire la conceptul Play-To-Earn, prezicând că va domina lumea jocurilor în doar câțiva ani.

  Așa după cum a scris Business Insider, Ohanian a discutat despre posibilele utilizări ale tehnologiei blockchain în jocuri, într-un episod recent al podcastului ”Where It Happens”.

  „90% dintre oameni nu vor juca un joc decât dacă sunt evaluați corespunzător pentru acel moment”, a susținut Ohanian în podcast. „În cinci ani, îți vei prețui timpul în mod corespunzător și, în loc să fii cules pentru reclame sau să fii scos dolari pentru a cumpăra ciocane stupide pe care nu le deții, vei juca un joc care va fi la fel de distractiv, dar vei câștiga de fapt valoare și vei fi cel care adună beneficii.”

  Jocurile de tip Play-To-Earn folosesc, în general, jetoane cripto în loc de o monedă obișnuită, ceea ce înseamnă că, teoretic, jucătorii își pot schimba câștigurile din joc cu monede din lumea reală. Cel mai popular titlu din categorie în acest moment este Axie Infinity, un joc asemănător Pokemon în care Axies titularii pot fi cumpărați și vânduți pentru criptomoneda RONIN.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...