More

  Video YouTube viral despre NFT-uri adună peste 5 milioane de vizualizări

  Cu o durată de peste două ore, documentarul YouTube Line Goes Up – The Problem With NFTs — este o critică acerbă a NF-urilor.

  În videoclip, Dan Olson, YouTuber și documentarist dezvăluie „problemele fundamentale” ale NFT-urilor și criptomonedelor pe baza cărora sunt construite jetoanele.

  În principiu, criptomonedele și NFT-urile sunt „o înșelătorie foarte mare pentru proști,” spune Olson. „Totul funcționează prin cumpărarea de active fără valoare, crezând că mai târziu le vei putea vinde unui prost mai mare”.

  Asta pentru că, după cum detaliază Olson, există probleme fundamentale cu Bitcoin, Ethereum și alte tehnologii blockchain care servesc drept bază atât pentru criptomonede, cât și pentru NFT.

  Valoarea cripto este extrem de volatilă, subliniază Olson, ceea ce o face inutilizabilă ca monedă în tranzacțiile zilnice pentru consumatorii normali. 5 dolari în Bitcoin pe care îi cheltuiți la, să zicem, Starbucks ar putea valora 45 dolari o oră mai târziu. Sau, dimpotrivă, ar putea valora 1 USD pe oră mai târziu.

  În plus, diferitele criptomonede au diferite probleme, spune el.

  Bitcoin este notoriu de lent de procesat, cu câteva minute care trec pe măsură ce trece o tranzacție. Și tranzacțiile cu Ethereum vin cu prețuri fluctuante de „gaz”. Fiecare tranzacție în Ethereum implică o taxă de procesare, cunoscută sub denumirea de taxe de „gaz” – care, de asemenea, o fac inutilizabilă ca monedă pentru a cumpăra ceașca de cafea dată ca exemplu de tranzacție.

  Beeple îngrijorat de volatilitatea cripto

  Potrivit Business Insider, caracterul volatil al criptomonedelor și NFT-urilor a fost recunoscut și de Beeple. Artistul digital cunoscut pentru vânzarea unui NFT pentru 69 de milioane$ a convertit cripto Ethereum în valoare de 53 de milioane $ la scurt timp după tranzacția record. Potrivit New York Times, a fost speriat de aceasta volatilitate.

  „Cred că este o bulă”, a spus Beeple la Fox News Sunday despre piața NFT anul trecut.

  Acea bulă, spune Olson în documentarul de pe Youtube, se bazează pe speculatorii care cresc valoarea NFT-urilor selectate.

  „Nimic din toate acestea nu este despre artă, ci despre valoarea speculativă. Nu e despre ce valorează pentru tine, ci despre ce poate valorifica în viitor pentru altcineva”, spune el.

  „Nu este o piață, este un cazinou, în care se mizează pe norocul unei imagini sau unui videoclip care, de altfel, poate fi reprodus digital la infinit. Lucrul în sine este imaterial.”, a completat Olson

  Deoarece NFT-urile pot fi achiziționate și tranzacționate numai folosind criptomonede, ele servesc ca mijloc de creștere a valorii criptomonedelor utilizate pentru cumpărare, spune el. Pentru a spune mai direct: „NFT-urile există pentru a vă face să cumpărați cripto”, spune el.

  Videoclipul complet explică în detaliu modul în care mașinațiunile financiare defectuoase care au dus la criza imobiliară din 2008 au condus, de asemenea, la goana după criptomonede.

  Gabriel Zamfir

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...