More

  Google anunță fontul Roboto Serif optimizat pentru citire pe orice dispozitiv

  Google a anunțat un nou tip de font numit Roboto Serif care, conform anunțului său, a fost conceput pentru a oferi experiența optimă de citire pe aproape orice dispozitiv.

  Roboto a debutat ca un font de sistem Android în 2014. Acest font sans serif a fost urmat de Mono, Slab și Condensed în ceea ce Google numește „superfamilia Roboto”. Fontul Roboto în sine a fost, de asemenea, actualizat pentru a îmbunătăți diferite aspecte ale prezentării sale de-a lungul anilor.

  Acum superfamilia se extinde cu Roboto Serif. Google spune că noul font a fost proiectat de Commercial Type și, spre deosebire de alte fonturi Roboto, nu a fost constrâns de designul original sans serif. În schimb, lui Commercial Type i sa permis să proiecteze Roboto Serif de la zero.

  Ce a rezultat a fost un font variabil care oferă „greutate, lățime, grad și axe de dimensiune optică”, astfel încât designerii să îi poată modifica aspectul după bunul plac. Aceasta face parte din ceea ce ar trebui să-i permită lui Roboto Serif să arate impecabil atât pe un monitor ultrawide cât și pe un smartphone sau orice alt dispozitiv.

  „În anumite privințe, aceasta este o dovada unei concept unic pentru fonturi variabile”, a declarat designerul Greg Gazdowicz într-un comunicat. „Am vrut să facem o piesă de prezentare a unui tip font potrivit pentru o lectură confortabilă, care poate fi ajustată fin.”

  Roboto Serif este open source și disponibil prin Google Fonts. De asemenea, Google a publicat un ghid: „Getting Comfortable With Roboto Serif”, cu mai multe detalii despre designul său.

  Foto: captură video

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...