More

  Deputat vrea o lege care să reglementeze criptomonedele în România

  Deputatul PNL Sebastian Burduja vrea o lege care să reglementeze criptomonedele în România. Parlamentarul a participat la o întâlnire la care a fost invitat şi fondatorul Fundaţiei Bitcoin, Brock Pierce.

  Vineri, la Bucureşti s-au adunat mai mulţi lideri din industria criptomonedelor împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii de Digitalizare a României, care au discutat despre avantajele reglementării. Potrivit Aleph News, Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost şi el invitat, însă nu a participat.

  Deputatul Sebastian Burduja a anunțat un proiect de lege care să reglementeze modul în care pot fi făcute plăţile cu Bitcoin, Ether sau eGold.

  „La începutul anului, am lansat o invitație pentru implicare într-un grup de lucru care să genereze un proiect de lege de reglementare a tehnologiei blockchain în România.

  Un proiect ambițios, care va pune România pe harta globală a inovării și în competiția globală pentru resurse, protejând investitorii români.

  Evenimentul de astăzi, care reunește specialiști de top din toată lumea, este o ocazie minunată de a pune România pe hartă și de a ne promova avantajele competitive indiscutabile.”

  Printre cei prezenţi la eveniment s-a aflat şi Brock Pierce, creatorul fundaţiei Bitcoin şi fondatorul Mastercoin. Pierce are o avere estimată la 1 miliard de dolari.

  „Tehnologia şi inovaţia sunt răspunsul pentru cele mai multe probleme din lume. Noul primar al New York-ului, Eric Adams a zis că vrea să facă din oraş capitala mondială a lumii pentru Bitcoin. Uitaţi-vă la Dubai, uitaţi-vă la Singapore, tot ce trebuie să faci acum este să îmbrăţişezi viitorul”, a explicat Brock Pierce.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...