More

  Deputat vrea o lege care să reglementeze criptomonedele în România

  Deputatul PNL Sebastian Burduja vrea o lege care să reglementeze criptomonedele în România. Parlamentarul a participat la o întâlnire la care a fost invitat şi fondatorul Fundaţiei Bitcoin, Brock Pierce.

  Vineri, la Bucureşti s-au adunat mai mulţi lideri din industria criptomonedelor împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii de Digitalizare a României, care au discutat despre avantajele reglementării. Potrivit Aleph News, Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost şi el invitat, însă nu a participat.

  Deputatul Sebastian Burduja a anunțat un proiect de lege care să reglementeze modul în care pot fi făcute plăţile cu Bitcoin, Ether sau eGold.

  „La începutul anului, am lansat o invitație pentru implicare într-un grup de lucru care să genereze un proiect de lege de reglementare a tehnologiei blockchain în România.

  Un proiect ambițios, care va pune România pe harta globală a inovării și în competiția globală pentru resurse, protejând investitorii români.

  Evenimentul de astăzi, care reunește specialiști de top din toată lumea, este o ocazie minunată de a pune România pe hartă și de a ne promova avantajele competitive indiscutabile.”

  Printre cei prezenţi la eveniment s-a aflat şi Brock Pierce, creatorul fundaţiei Bitcoin şi fondatorul Mastercoin. Pierce are o avere estimată la 1 miliard de dolari.

  „Tehnologia şi inovaţia sunt răspunsul pentru cele mai multe probleme din lume. Noul primar al New York-ului, Eric Adams a zis că vrea să facă din oraş capitala mondială a lumii pentru Bitcoin. Uitaţi-vă la Dubai, uitaţi-vă la Singapore, tot ce trebuie să faci acum este să îmbrăţişezi viitorul”, a explicat Brock Pierce.

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...