More

  Proiecte de digitalizare a transportului și Smart Mobility în Maramureș

  CJ Maramureș are în vedere digitalizarea unor servicii publice legate de transport în comun și construirea unor stații de încărcare a vehiculelor electrice.

  Consilierii județeni din Maramureș au votat ieri proiectul “MaraRoads”, care se va realiza in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa.

  Proiectul, in valoare de 3 milioane de lei, are ca obiectiv principal eficientizarea serviciilor publice oferite atat de Consiliul Judetean Maramures, cat si de institutiile subordonate.

  Serviciile publice pentru cetateni ce vor fi digitalizate in cadrul proiectului “MaraRoads”

  • Eliberarea/emiterea acordului prealabil pentru amplasarea in zona drumului judetean a obiectivului de investitii;
  • Eliberarea autorizatiei (avizului) de amplasare si acces in zona drumului judetean a obiectivului de investitii;
  • Eliberare Autorizatii Speciale de Transport (AST)
  • Informare automatizata a starii drumurilor judetene (pe baza de newsletter) in cadrul portalului CJ Maramures.

  “Prin realizarea acestui proiect incepem efectiv procesul de digitalizare pe care doresc sa il aplicam la nivelul Consiliului Judetean Maramures, dar si la nivelul institutiilor din subordine. Digitalizarea este, in zilele noastre, un proces indispensabil, de mare ajutor, care va eficientiza atat activitatea din cadrul institutiilor publice, cat si interactiunea acestora cu cetatenii care au nevoie de informatii sau diferite documente eliberate de institutiile administratiei publice.”, a declarat Ionel Bogdan, presedintele administratiei judetene.

  17 statii de încarcare pentru vehicule electrice cu 5 milioane de lei

  De asemenea, CJ Maramureș intenționează să construiască 17 stații de încărcare pentru vehicule electrice.

  Cele 17 statii noi de incarcare vor fi construite in urmatoarele localitati: Ardusat, Arinis, Cavnic, Farcasa, Lapus, Miresu Mare, Ocna Sugatag, Ruscova, Sacel, Seini, Suciu de Sus, Stramtura, Somcuta Mare, Sisesti, Targu Lapus, Ulmeni si Vadu Izei.

  Valoarea proiectului este de 5.094.649,30 lei, din care aproximativ 3 milioane de lei vor fi finantate din Fondul de Mediu. Durata de realizare a lucrarilor este de 18 luni.

  Proiect va fi realizat prin participarea Consiliului Judetean Maramures la “Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: statii de reincarcare pentru vehicule electrice in localitati”.

  Ionel Bogdan, presedintele administratiei judetene: “Prin realizarea statiilor de încarcare a vehiculelor electrice ne dorim sa dezvoltam infrastructura pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic in judetul Maramures si astfel sa contribuim direct la reducerea poluarii aerului, ceea ce va permite atat imbunatatirea calitatii vietii populatiei, cat si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator.”

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...