More

  Cum vrea YouTube să prevină dezinformarea

  YouTube a anunțat noi planuri pentru a preveni dezinformarea pe platforma sa.

  Potrivit Forbes, abordarea YouTube are în vedere trei tipuri de acțiuni. Una dintre acestea vizează oprirea conținutului considerat sursă de dezinformare, înainte de a deveni viral. O altă acțiune se referă la distribuirea conținutului YouTube pe alte platforme. De asemenea, platforma intenționează să introducă un nou instrument care să modifice modul de redare a conțintului.

  YouTube blog

  Directorul de produse, Neal Mohan, detaliază, într-o postare pe blogul YouTube, unele dintre eforturile YouTube în combaterea dezinformării.

  Mohan afirmă că, de multe ori, videoclipurile încărcate pe platforma se încadrează într-o categorie „la limită”. Acest tip de conținut „nu depășește linia roșie a politicilor de eliminare, dar pe care nu vrem neapărat să le recomandăm oamenilor.”

  Deși YouTube nu va elimina aceste videoclipuri, acum are în vedere dezactivarea linkurilor către acestea.

  O altă opțiune este dezactivarea butonului de distribuire, limitând acoperirea acestuia la un public mai larg.

  Compania intenționează, de asemenea, să implementeze „interstițiale”, despre care spune că ar acționa ca o „scădere de viteză”. Scopul este ca spectatorii să se oprească și să ia în considerare ceea ce vizionează.

  De asemenea, compania va intensifica eforturile de a-și antrena sistemele de Machine Learning, cu un mix de filtre mai bine targetat.

  Acestea ar cuprinde cuvinte cheie în limbi suplimentare și informații de la analiștii regionali, pentru a încerca să surprindă informații greșite care au fost omise anterior.

  Gabriel Zamfir

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...