More

  Cum a lăsat un oraș întreg fără internet un tată care voia să-și țină copiii departe de rețea

  Un tată care folosea un aparat pentru bruiajul semnalului, cu scopul de a controla utilizarea internetului copiilor săi, a reușit să distrugă conexiunea unui întreg oraș.

  S-a întâmplat în Franța, iar Agence Nationale des Fréquences (ANFR), organizația responsabilă cu gestionarea frecvențelor radio din țară, este cea care a primit o reclamație ciudată de la un operator de telefonie mobilă.

  Operatorul de telefonie a detectat căderi ciudate de semnal care aveau un impact asupra serviciilor telefonice și de internet ale locuitorilor din orașul francez Messanges.

  Potrivit ANFR, citată de Bleeping Computer, a existat un detaliu ciudat care a ieșit în evidență în raport: serviciile au fost reduse constant de la miezul nopții până la aproximativ 3 dimineața în fiecare zi.

  În timp ce locuitorii dormeau, un membru al Serviciului Regional Toulouse al ANFR a început să meargă pe străzi pentru a investiga. În timp ce examinatorul urmărea interferențele până, echipamentul de analiză a spectrului a căpătat o formă familiară, dezvăluind un bruiaj în uz.

  Undele emise de aparat au fost urmărite până la o casă dintr-un oraș învecinat. A doua zi, unul dintre rezidenți și-a recunoscut responsabilitatea și a dezvăluit că a achiziționat un aparat de bruiaj al semnalului pentru a-i împiedica pe copiii săi adolescenți să intre online noaptea fără permisiune. Tatăl a susținut că adolescenții lui au devenit „dependenți” de rețelele sociale și de navigarea pe internet de la începutul pandemiei de COVID-19, o situație potențial agravată din cauza restricțiilor sociale.

  Aparatul de bruiaj era menit să-i împiedice să-și folosească pe ascuns smartphone-urile pentru a se conecta la internet atunci când trebuiau să doarmă. Din păcate, fără ca el să-și dea seama, apartul cumpărat a făcut ravagii în ceea ce privește conectivitate pentru alți rezidenți și chiar și pentru orașul vecin.

  „Încercând să interzică internetul în casa lui, a ajuns să oprească internetul în tot cartierul”, a spus agenția.

  Problema este că folosirea unui aparat de bruiaj nu este legală în Franța și, în consecință, bărbatul riscă o amendă maximă de 30.000 de euro și chiar o pedeapsă cu închisoare de până la șase luni.

  Într-un alt exemplu de utilizare a tehnologiei de către un locuitor al orașului, având consecințe accidentale, în 2020, inginerii de telecomunicații au petrecut 18 luni frustrați în legătură cu dispariția bruscă, dar consecventă, a internetului unui sat galez la ora 7 dimineața. S-a dovedit că toate problemele legate de serviciile de bandă largă întâmpinate de sute de rezidenți au fost cauzate de o persoană care a pornit un televizor vechi, la mâna a doua, la acel moment în fiecare zi. Televizorul trimitea adevărate ”rafale” electrice capabile să întrerupă semnalele.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...