More

  Hackerii se folosesc de Microsoft Teams pentru a răspândi programe malware

  Hackerii au reușit să intre în chat-urile Microsoft Teams, răspândind astfel programe malware, potrivit unui raport al companiei de securitate cibernetică Avanan, companie care se ocupă cu securizarea e-mailului și platformelor de colaborare în cloud

  Dacă sunteți unul dintre cei peste 270 de milioane de oameni care folosesc Microsoft Teams în fiecare zi, poate ar fi timpul să vă asigurați în privința securității contului dumneavoastră.

  Cercetătorii au descoperit că, începând din ianuarie, hackerii ar avea acces la conturi compromise și au partajat fișiere executabile intitulate „User Centric”. Acest fișier era un malware care, în cele din urmă, preia controlul asupra computerului unui utilizator dacă făcea clic pe el.

  O parte din motivul pentru care atacul este atât de eficient, susține Avanan, este că oamenii au încredere în Microsoft Teams (și în alte platforme bazate pe chat). Cu toate acestea, deoarece Microsoft Teams este adesea folosit de profesioniști pentru partajarea fișierelor, este mai probabil ca aceștia să facă clic pe fișiere fără a pune sub semnul întrebării autenticitatea.

  Dacă utilizați Microsoft Teams, asigurați-vă că citiți numele fișierului înainte de a da clic pe el. O parte din sarcina, aici, revine și Microsoft. Teams care nu este tocmai bogat în funcții când vine vorba de securitate și scanarea fișierelor pentru conținut rău intenționat.

  Capacitatea oaspeților și a altor utilizatori temporari de a partaja fișiere reprezintă, de asemenea, un risc de securitate.

  Încă nu este clar cum obțin hackerii datele utilizatorilor, așa că deocamdată cel mai bun mod de acțiune este să fiți proactiv. Asigurați-vă că parola este sigură și asigurați-vă că aveți un program antivirus de încredere pe computer.

  Atacurile malware ca acesta au crescut în popularitate în ultimii ani. Discord a avut propria sa parte de probleme de malware.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...