JP Morgan devine prima bancă ce deschide o agenție și în metavers, facilitând cumpărături cu cripto și NFT.
Acum puteți desfășura activități bancare și în metavers, după ce JP Morgan a deschis, marți, un lounge în lumea virtuală bazată pe blockchain din Decentraland, devenind prima bancă importantă care a făcut acest lucru. În salonul virtual, puteți cumpăra teren virtual, plătindu-l cu jetoane nefungibile sau NFT și puteți face și alte achiziții folosind criptomonede.
Înainte de a ajunge în lounge, ești întâmpinat de un tigru și un avatar al CEO-ului JP Morgan, Jamie Dimon. Banca și-a dezvăluit lumea virtuală, numită Onyx Lounge, alături de un raport care arăta tipurile de oportunități de afaceri pe care companiile le pot găsi în metavers.
„Metaversul se va regăsi, probabil, în fiecare sector economic, într-un fel sau altul, în următorii ani, oportunitatea pieței fiind estimată la peste 1 trilion de dolari (880 de miliarde de euro) în venituri anuale”, se spune în raport.
Chilling in JPMorgan's metaverse lounge in Decentraland
— Frank Chaparro (@fintechfrank) February 15, 2022
They have a Tiger pic.twitter.com/LcTdaLm3Yg
JP Morgan a spus că intenționează să „joace un rol major în metavers” și ar putea ajuta la abordarea problemelor din lumea virtuală, la fel cum sunt ele abordate în prezent în viața reală. Spre exemplu, validarea conturilor și prevenirea fraudei.
Interesul pentru metavers a crescut în octombrie anul trecut, după ce Facebook a anunțat că își va schimba numele în Meta pentru a reflecta concentrarea pe lumea virtuală, unde utilizatorii vor putea lucra și socializa. Metaversul, care există deja în special în jocuri, poate oferi un potențial publicitar masiv, pe care unele companii încearcă deja să îl folosească cu produse bazate pe NFT.
Raportul JP Morgan a mai menționat că, între iunie și decembrie anul trecut, prețul mediu al terenului virtual s-a dublat de la 6.000 USD (5.000 EUR) la 12.000 USD (10.000 EUR). De asemenea, a prezis că cheltuielile pentru publicitate în joc vor ajunge la 18,4 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) pe an până în 2027.
„Această economie bazată pe o democratizare a de proprietăților, cuplată cu posibilitatea de interoperabilitate, ar putea debloca oportunități economice imense, bunurile și serviciile digitale nemafiind captivele unei platforme sau mărci singulare de jocuri”, se mai arată în raportul citat.