More

  Ford Mustang Mach-E depășește Tesla Model 3 și devine ”prima alegere” pentru clienții care vor un vehicul electric în 2022

  Ford Mustang Mach-E depășește Tesla Model 3 și devine ”prima alegere” pentru clienții care vor un vehicul electric în 2022, arată Consumer Reports . Desemnarea este o validare suplimentară a convingerii CEO-ului Jim Farley, că Ford nu numai că poate concura cu Tesla, ci și îl poate învinge pe Elon Musk când vine vorba de vehicule electrice.

  Jake Fisher, director senior de testare auto la Consumer Reports, spune că a fost impresionat de Mach-E

  „Nu numai că este un vehicul cu adevărat distractiv de condus, este sportiv, dar este și extrem de matur”, a spus Fisher pentru presa de peste Ocean.

  Consumer Reports spune că datele de fiabilitate pe care le-a colectat arată că Mach-E are foarte puține probleme până acum. Aceste date, împreună cu recenziile proprietarilor și testele efectuate de Consumer Reports, l-au determinat să facă din Mach-E „cea mai bună alegere” din 2022 pentru un vehicul electric, înlocuind Tesla Model 3.

  Consumer Reports încă recomandă și Modelul 3 de la tesla, dar Fisher spune că mașina nu reușește să se rivalizeze cu Mach-E în anumite zone, mai ales când vine vorba de sistemele autopilor și de alertarea șoferilor care nu sunt atenți la șofat. În schimb, sistemul BlueCruise de la Ford folosește o cameră pentru a monitoriza și a alerta șoferii atunci când nu sunt atenți. Modelul 3 are și o cameră care urmărește șoferul, dar Consumer Reports spune că camera ar putea fi mai eficientă.

  „În testele noastre am putut acoperi camera, nu ne-am uitat la drum și chiar nu am primit alerte pentru a ne atenționa că să fim atenți la drum”, spune Fisher. În general, Tesla a coborât cu șapte locuri, până pe locul 23 în clasamentul Consumer Reports al celor 32 de mărci auto importante. Este cea mai slabă clasare din cei șapte ani în care Tesla a fost inclusă în „Top Picks”.

  Pe lângă preocupările legate de sistemul Autopilot al Tesla, Consumer Reports critică coloana de direcție a producătorului de automobile Tesla, o schimbare față de volanul modelelor S și Model X. Fisher spune că folosirea sa este frustrantă. „Nu este vorba doar de a îngreuna rotirea volanului, ci și de faptul că au renunțat la maneta semnalizatorului”, a spus el.

  În Consumer Report pentru 2022 mărcile japoneze sunt însă cele care domină clasamentele la cele mai multe categorii. Subaru s-a clasat pe locul 1, urmat de Mazda, BMW, Honda și Lexus. În partea de jos a listei în acest an se află Mitsubishi și GMC, chiar deasupra Jeep, care este marca cu cea mai slabă cotă.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...