More

  Canada a blocat peste 30 de portofele cripto asociate cu „Convoiul Libertății”

  Un total de 34 de portofele cu criptomonede presupuse asociate cu canadieni care protestează împotriva restricțiilor COVID-19 au fost blocate. Potrivit autorităților canadiene, în aceste crypto-wallet-uri se colectau fonduri în Bitcoin pentru a susține campania Freedom Convoy 2022.

  Poliția federală canadiană a enumerat 29 de adrese Bitcoin, două adrese Ethereum și un portofel pentru fiecare dintre criptomonedele Cardano, Monero și Litecoin. Se spune că fiecare portofel a tranzacționat între 0 și 1,1 milioane USD în active digitale.

  „Poliția Provincială din Ontario și Poliția Regală Montană din Canada investighează în prezent donațiile de criptomonede colectate în legătură cu actele ilegale care intră sub incidența Legii privind măsurile de urgență”, au anunțat autoritățile canadiene.

  Cel puțin un portofel care conține mai mult de 1 milion de dolari în Bitcoin a fost verificat ca făcând parte din efortul de a sprijini protestul cu fonduri colectate prin criptomonede, potrivit finbold.com

  Guvernul canadian și-a intensificat eforturile de reglementare împotriva spălării banilor și a finanțării terorismului din țară, luând măsuri împotriva site-urilor web de finanțare participativă și a procesatorilor de plăți pe care îi folosesc.

  Anterior, platforma GoFundMe blocase donații în valoare de peste 10 milioane $ destinate acțiunilor de protest ”Convoiul Libertății.

  Potrivit Fortune, prim-ministrul canadian Justin Trudeau a invocat luni, pentru prima dată Legea privind situațiile de urgență. Prin aceasta a acordat forțelor de ordine puteri extraordinare în încercarea de a pune capăt protestelor „Convoiului pentru libertate” .

  Gabriel Zamfir

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...