More

  Statul Colorado va accepta cripto pentru plata taxelor

  Cetățenii Statului Colorado își vor putea plăti taxele statale în criptomonede până la jumătatea acestui an, a dezvăluit guvernatorul statului SUA, potrivit BusinessInsider.

  Guvernatorul Jared Polis a precizat că „până în această vară o să acceptăm criptomonede pentru toate scopurile noastre legate de impozitele de stat”.

  Intenționăm să extindem acest lucru pentru toate plățile către stat. Chiar și pentru lucruri simple precum taxe de obținere a unui permis de conducere sau a unui permis de vânătoare”, a adăugat el.

  Colorado este unul dintre cele 20 de state din SUA care iau în considerare un fel de legislație cripto. Aceasta în contextul în care rata de adopție a activelor cripto continuă să crească în SUA. Aproximativ 16% dintre americani au investit în active digitale, potrivit Pew Research.

  Polis este un susținător de multă vreme al activelor cripto. În campania sa electorală a acceptat donații bitcoin și a impulsionat poziționarea Colorado în centrul inovației blockchain în SUA.

  El a dezvăluit pentru prima dată planul statului de a accepta cripto în plată pentru taxe în mai anul trecut.

  Guvernatorul a subliniat că toate cheltuielile statului Colorado sunt în dolari, iar bugetele aprobate sunt în dolari. Având în vedere acest lucru, plățile cripto către stat vor trebui schimbate imediat în dolari americani.

  „Când vorbim despre acceptarea cripto pentru plăți, acestea ar fi convertite înapoi în dolari. Astfel, ar trebui să existe un intermediar care să realizeze conversiile”, a spus el.

  Colorado nu ar fi primul stat care încearcă să integreze criptomonede pentru plățile către stat.

  În 2018, statul Ohio a început să permită afacerilor – nu și persoanelor fizice – să-și plătească taxele în criptomomende. Totuși, doar 10 companii au folosit această metodă de plată, iar programul a fost închis un an mai târziu.

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...