More

  Archbee, un start-up fondat de un absolvent de Automatică din Craiova, obține o finanțare de 2 milioane de dolari

  Archbee, un start-up fondat de Dragoş Bulugean, un absolvent de Automatică din Craiova care a creat o platformă prin intermediul căreia dezvoltatorii de software sunt conectaţi cu echipele de produs nonteh­nice, a primit o investiție de 2 milioane de dolari de la Global Founders Capital și Credo Ventures. Anterior, în vara anului 2021, primiseră 1 milion de dolari de la Inovo Venture Partners.

  Archbee e un startup fondat în 2019 de Dragoș Bulugean, platforma conectând developerii cu echipele de produs non-tehnice din companii. Funcționează la fel ca si Slack pentru conexiunile dintre programatori și echipele de produs, premițând urmărirea mai simplăa proiectelor și eficientizarea fluxurilor de lucru.

  Archbee susține că documentația, așa cum este numită această parte în zona de tehnologie, este de multe ori lăsată neorganizată pe măsură ce startup-urile sau companiile vor să se lanseze mai rapid. Cu toate acestea, experiența companiilor de tehnologie arată că documentația organizată bine permite rezolvarea mai rapidă a proiectelor.

  Archbee a fost construit de programatori pentru programatori și le permite să-și eficientizeze munca și documentația. Practic, ei vor să construiască unealta numărul 1 pentru programatori și echipe tehnice, atât pentru folosirea internă, cât și în colaborare cu clienții.

  Archbee a făcut parte din cohorta din vara anului 2021 a acceleratorului Y Combinator, cel mai mare accelerator de business din lume, printre startup-urile dezvoltate aici numărându-se companii care valorează miliarde de dolari acum: AirbnbDropboxStripeRedditDoorDash

  La 24 de luni de când s-au lansat pe piață, în 2021, Archbee avea peste 100 de clienți, inclusiv companii finanțate de investitori mari, așa cum ar fi ChartHop (Andreessen Horowitz) sau Epsagon (Lightspeed Venture Partners). Veniturile au crescut cu 20% de la loună la lună.

  Cu ajutorul finanțării de 2 milioane de dolari, Archbee își propune să construiască mai departe produsul, să ajungă la clienți și să înbunătățească feature-urile de documentare.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...