More

  Elon Musk a donat în noiembrie 5,7 miliarde de dolari în acțiuni Tesla 

  CEO-ul Tesla, Elon Musk a donat, între 19 şi 29 noiembrie 2021, un total de 5.044.000 de acţiuni Tesla, în valoare de peste 5,74 miliarde $ unei organizaţii de caritate, potrivit Wall Street Journal.

  Evaluarea donației a fost făcută pe baza preţurilor de închidere ale acţiunilor Tesla în cele cinci zile în care acţiunile au fost donate.

  Numele organizației către care a fost făcută donația nu a fost făcut public

  Potrivit unor analiști, ar exista un avantaj fiscal în aceste donaţii, deoarece acţiunile donate unor organizaţii de caritate nu sunt supuse impozitului pe câştigurile de capital, ca în cazul în care ar fi fost vândute.

  „Beneficiul său fiscal ar fi uriaş”, a spus Bob Lord, un membru asociat pe probleme de politică fiscală la Institutul pentru Studii Politice din SUA. „Ar economisi între 40% şi 50% din impozitul pe cele 5,74 miliarde donate”.

  Donaţia îl plasează pe Musk drept al doilea cel mai mare donator al Americii, după Bill Gates şi Melinda French Gates, potrivit datelor din Chronicle of Philanthropy.

  Musk este angajat în astfel de donații încă din 2012, când a semnat Giving Pledge, prin care își declara obiectivul de a dona majoritatea averii sale unor cauze caritabile.

  Unele dintre eforturile filantropice ale CEO-ului Tesla au rămas în spatele ușilor închise. El a înființat Fundația Musk în 2002. Potrivit site-ului web al fundației, granturile sunt acordate unor grupuri care susțin diverse cauze, precum cercetarea energiei regenerabile și explorarea spațială umană.

  În 2015, el a făcut parte dintr-un grup de investitori din Silicon Valley care au angajat în mod colectiv 1 miliard de dolari pentru a se asigura că inteligența artificială servește mai degrabă nevoilor societății decât intereselor comerciale.

  Cifra exactă pe care Musk a donat-o organizațiilor de caritate este necunoscută, însă, de-a lungul timpului, el a oferit indicii despre donațiile salepe rețelele sociale.

  În martie, Musk a postat pe Twitter că donează 20 de milioane de dolari școlilor dintr-un comitat din Texas și 10 milioane de dolari unui oraș din același stat pentru revitalizarea centrului orașului.

  Și în 2018, Musk a scris pe Twitter că a vândut peste 100 de milioane de dolari în acțiuni Tesla în scopuri caritabile.

  Anul trecut, el a intrat într-o dezbatere asupra modului în care unii dintre cei mai bogați americani ar trebui să fie impozitați și a contestat o organizație umanitară cu privire la o cerere de donații caritabile.

  În octombrie, după ce directorul executiv al Programului Alimentar al ONUi-a cerut miliardarilor să ajute la combaterea foametei la nivel mondial, domnul Musk a scris pe Twitter că va vinde acțiuni Tesla dacă organizația ar descrie modul în care 6 miliarde de dolari ar rezolva foamea în lume.

  Un purtător de cuvânt al Programului Alimentar Mondial a refuzat să comenteze dacă domnul Musk a donat acțiuni organizației.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...