Netflix pregătește o serie despre „Bonnie & Clyde ai criptomonedelor”

0
216

Netflix a anunțat că va difuza o nouă serie de documentare bazată pe povestea cuplului din New York care a fost acuzat de infracțiuni cu criptomonede.

Ilya Lichtenstein și soția sa, Heather Morgan, au fost arestați marți (8 februarie) sub acuzația de spălarea a miliarde de dolari în criptomonede care au fost furate în 2016 prin hacking asupra schimburilor de criptomonede.

Furtul de criptomonede a fost evaluat la 71 de milioane de dolari la momentul furtului, estimarea depășind acum 4,5 miliarde de dolari (3,3 miliarde de lire sterline), au spus oficialii, conform ladbible.

Procurorii spun că Lichtenstein și Morgan, care au fost supranumiti „Bonnie & Clyde ai criptomonedelor”, s-au bazat pe o serie de tehnici sofisticate pentru a primi bitcoin furat într-un portofel digital, pe care îl controlau și pentru a ascunde tranzacțiile .

Milioane de dolari din tranzacții au fost încasate prin ATM-uri bitcoin și pentru a cumpăra aur și NFT-uri, precum și articole mai banale, precum cardurile cadou Walmart folosite pentru cheltuieli personale.

Credit: Facebook/Razzlekhan

Într-un comunicat de presă, Netflix anunță că pregătește o serie de documentare desupre cei doi. Seria va fi regizată de aceeași persoană care a adus pe ecrane FYRE: The Greatest Party That Never Happened și Tiger King.

În comunicat se spune: „Netflix a comandat o serie de documentare despre presupusa schemă de spălare de criptomonede furate în valoare de miliarde de dolari, în cel mai mare caz de infracțiuni financiară din istorie”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here