More

  Falsurile au oprit tranzacțiile pe platforma care a vândut un NFT al primului tweet al lui Jack Dorsey

  Platforma care a vândut un NFT al primului tweet al lui Jack Dorsey pentru 2,9 milioane de dolari a oprit majoritatea tranzacţiilor, deoarece oamenii vindeau jetoane de conţinut care nu le aparţineau, a spus fondatorul ei, numind asta ”o problemă fundamentală” pe piaţa activelor digitale aflată în creştere rapidă, transmite Reuters.

  Vânzările de NFT, care sunt jetoane criptografice de pe blockchain care reprezintă un tip unic de activ, au crescut la aproximativ 25 de miliarde de dolari în 2021, lăsând pe mulţi nedumeriţi de ce se cheltuie atât de mulţi bani pe articole care nu există fizic şi pe care oricine le poate vizualiza online gratuit.

  NFT-urile sunt active cripto care înregistrează dreptul de proprietate asupra unui fişier digital, cum ar fi o imagine, un videoclip sau un text.

  Oricine poate crea sau ”conta” un NFT, iar proprietatea asupra jetonului nu conferă, de obicei, dreptul de proprietate asupra elementului de bază.

  Informaţiile despre escrocherii, contrafaceri şi ”spălăre” au devenit obişnuite.

  Platforma americană Cent a realizat una dintre primele vânzări de NFT cunoscute, de milioane de dolari, când a vândut tweet-ul fostului CEO al Twitter ca NFT, în martie trecut.

  Dar începând cu 6 februarie, a încetat să mai permită cumpărările şi vânzările, a declarat pentru Reuters CEO-ul şi co-fondatorul Cent, Cameron Hejazi.

  ”Există un spectru de activităţi care se întâmplă, care practic nu ar trebui să se întâmple, din punct de vedere legal”, a spus Hejazi.

  În timp ce piaţa Cent ”beta.cent.co” a întrerupt vânzările NFT, partea destinată vânzării de NFT-uri de tweet-uri, care se numeşte ”Valuables”, este încă activă.

  Hejazi a evidenţiat trei probleme principale: oameni care vând copii neautorizate ale altor NFT, oameni care fac NFT-uri de conţinut care nu le aparţine şi oameni care vând seturi de NFT care seamănă cu o valoare.

  El a spus că aceste probleme au fost ”abundente”.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...