More

  ”Crypto Utopia” unui investitor britanic. O insulă din Pacific ar urma să devină „Capitala Cripto a lumii”

  Anthony Welch, un investitor imobiliar britanic pensionat, vrea să transforme o insulă din sudul Pacificului într-un paradis al investitorilor în criptomonede.

  În ultimii 12 ani, Welch a locuit, împreună cu soția sa Theresa pe insula Lataro, parte a arhipelagului Vanuatu, între Australia și Fiji, relatează The Guardian. Investitorul dorește să atragă nu mai puțin de 21,000 de investitori din lumea cripto pe insula sa. În acest sens, a redenumit insula, care acum este promovată pe Twitter ca Insula Satoshi.

  De la „rezervație naturală” la „capitala cripto a lumii”

  Conform planului lui Welch, insula va fi transformată din pădure tropicală virgină în proporție de 90% într-un „smart-city sustenabil”, cu clădiri apartamente și birouri pentru investitorii în criptomonede din întreaga lume. Britanicul lucrează intens la planul său de a crea o „democrație bazată de blockchain” pe Insula Santoshi, care ar urma să devină „capitala cripto a lumii”.

  Anterior planurilor sale, Welch își promova insula ca fiind „o rezervație naturală a vieții sălbatice”, casă pentru o specie rară de crabi uriași. Mai mult, acesta scosese insula la vânzare pentru o sumă de aproximativ 12 milioane de dolari.

  În descrierile de vânzare, insula, care încă nu își schimbase numele din Lataro în Santoshi, era promovată ca un paradis ecologic „acoperit în păduri tropicale luxuriante, împreună cu o gamă minunată de floră și faună care a fost aici de mii de ani netulburată, care te va face să crezi că te-ai întors în timp”.

  Proiectul insulei Satoshi este cel mai recent dintr-o serie de inițiative de a aduce comunitățile pasionaților de blockchain din spațiul virtual într-o locație fizică dedicată.

  Președintele Palau, o altă națiune insulară din Pacific aflată la aproximativ 4,800 km la nord-est de Vanuatu, a demarat planurile pentru a crea „primul stable-coin național susținută de guvern din lume” până la sfârșitul anului.

  Președintele Surangel Whipps Jr spune că țara a încheiat un parteneriat cu Ripple „pentru a crea o monedă digitală națională, care să ofere cetățenilor din Palau acces financiar mai mare”.

  Insulele din Pacific – atractive pentru investitorii cripto


  Planurile de a înființa Cryptoland pe o insulă din Fiji – unde investitorilor li s-a spus că „se vor bucura de un stil de viață cripto de primă clasă” – s-au prăbușit la începutul acestei luni, când promotorii nu au reușit să cumpere insula.

  Welch spune că insula Satoshi va reuși acolo unde Cryptoland a eșuat, deoarece el și partenerii săi dețin insula și susține că planurile de dezvoltare au sprijinul atât din partea guvernului din Vanuatu, cât și al comunității locale.

  Cu toate acestea, guvernul din Vanuatu nu a răspuns solicitărilor de comentarii, iar Welch nu a putut furniza detalii de contact pentru niciun rezident local actual.

  „Încercăm să construim o comunitate. Nu încercăm să ne dezvoltăm și să obținem profit.”, a spus Welch pentru The Guardian.

  El a spus că o echipă de promotori în criptomonedelor care căutau în lume o locație pentru a forma o „societate criptografică” l-a abordat pe Welch după ce au văzut anunțul de vânzare a insulei pe care acesta îl promovaze.

  Welch a scos insula de pe piață și a intrat într-un parteneriat complex cu arhitectul James Law din Hong Kong, cripto-antreprenorul australian Denys Troyak și Daniel Agius, director de operațiuni al Vanuatu Investment Migration Bureau, o agenție care înlesnește obținerea cetățeniei Vanuatu.

  „Paradisul cripto pe care doresc să-l construiască este o idee foarte bună și o utilizare minunată a unui loc în care am putut să trăim timp de 12 ani”, a spus Welch.

  „Echipa a lucrat pentru a găsi o locație de ceva timp, problema cheie a fost încercarea de a găsi un guvern care să permită existența unei societăți întemeiate pe tranzacții cripto. Majoritatea țărilor din lume doresc să colecteze taxe și, prin urmare, nu doresc ca tranzacțiile criptografice să aibă loc, deoarece nu pot monitoriza ceea ce se întâmplă. Vanuatu nu are niciun fel de impozit pe venit.”

  Trio-ul promite celor 21.000 de investitori că insula va „deveni casa pentru profesioniștii și entuziaștii cripto, cu scopul de a fi considerată capitalul cripto al lumii”.

  Gabriel Zamfir

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...