More

  Binance devine acționar Forbes

  Binance va prelua o participaţie în valoare de 200 de milioane de dolari în Forbes, anunţă BBC. Informația a stârnit speculații despre un eventual conflict de interese, pe fondul procesului de defăimare pe care platforma cripto l-a intentat in 2020 împotriva Forbes.

  Fondatorul Binance, miliardarul chinezo-canadian Changpeng ‘CZ’ Zhao a afirmat că privește media ca „un element esențial pentru a construi o înțelegere și educație pe scară largă a consumatorilor” despre piața cripto și tehnologiile blockchain emergente.

  Ulterior, acesta și-a nuanțat spusele printr-o postare pe Twitter. Zhao a postat că se concentrează pe sprijinirea Forbes în dezvoltarea tehnologiei sale şi numind independenţa editorială a Forbes “sacrosanctă”.

  Totodată, Zhao a declarat pentru postul de televiziune CNBC că firma sa urmărește și investiții în alte companii tradiționale, deoarece urmărește să ridice niveul de adopție al tehnologiilor blockchain.

  Forbes a spus că Binance – care s-a confruntat anterior cu controlul autorităților de reglementare din SUA sau Marea Britaniei – va oferi sfaturi tehnologice, ajutând publicația de afaceri să-și „maximizeze marca” și să avanseze planurile de a converti cititorii în abonați plătitori.

  De asemenea, publicația a transims că acordul nu își va schimba zonele de interes jurnalistic.

  „Forbes a fost extrem de independentă de mai bine de un secol, indiferent de ownership, iar asta nu se schimbă”, a declarat purtătorul de cuvânt Bill Hankes pentru BBC. „Integritatea jurnalismului nostru de încredere este cel mai important activ al mărcii noastre.”

  Cele două companii, Forbes și Binance au declarat că se aşteaptă ca tranzacția să fie finalizată în câteva săptămâni. Aceasta va fi însoţită de o investiţie de 400 de milioane de dolari din partea altor parteneri.

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...