More

  ANIS despre proiectul de Cloud Guvernamental: Vrem să ne asigurăm că oportunităţile aduse de cloud şi mai ales de cloud-ul public sunt folosite la maxim de instituţiile statului

  Vicepreședintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), Alexandru Lăpuşan, a exprimat preocupările industriei față de proiectul de Cloud guvernamental, în cadrul unei conferinţe organizate miercuri de organizaţie.

  „Este un subiect care ne preocupă, cloud-ul guvernamental pe lângă faptul că va avea un impact foarte bun şi pozitiv asupra instituţiilor statului care au nevoie de o infrastructură uşor accesibilă, la un nivel de calitate peste medie şi cu o securitate asigurată, noi vrem să ne asigurăm că această abordare de cloud guvernamental este făcută similar cu alte abordări europene din ţări apropiate nouă, în care am văzut că modelele deschise funcţionează.”, a afirmat Lăpușan.

  Potrivit acestuia, atât modul de implementare a proiectului, cât și armonizarea legislației pentru încurajarea instituțiilor a folosi funcționalitățile soluției sunt esențiale.

  „Nu ne dorim un model care este orientat doar către stat, doar către a controla, şi nu ne dorim un model în care inovaţia să fie blocată. Vrem să ne asigurăm că oportunităţile aduse de cloud şi mai ales de cloud-ul public sunt folosite la maxim de instituţiile statului. Aici aş oferi un exemplu foarte clar pentru soluţiile software de tip SaaS care trebuie să fie sprijinite. Dacă vreţi, în primul rând ar trebui să existe o legislaţie şi o politică de cloud first, care să spună instituţiilor şi funcţionarilor care ezită în a face astfel de achiziţii, că este bine să folosească servicii de cloud public şi de-abia ulterior să oferim o infrastructură guvernamentală, pentru că infrastructura guvernamentală va crea o gravitaţie proprie, va fi mult mai uşor pentru o instituţie să meargă acolo şi asta poate să frâneze adoptarea de instrumente simple, ieftine moderne şi eficiente”.

  Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), grupează aproape 200 de companii cu un business cumulat de aproape 4 mld. euro pe an şi 47.000 de angajaţi.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...