More

  Peste 100.000 de noi utilizatori și-au făcut cont în Ghișeul.ro în ianuarie 2022

  Peste 100.000 de noi utilizatori şi-au creat cont în platforma de plăţi digitale Ghişeul.ro, în prima lună din 2022, arată datele publicate miercuri de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).

  Astfel, în intervalul 1-31 ianuarie 2022, 104.437 noi utilizatori s-au înregistrat pe www.ghiseul.ro, o medie de 3.300 de conturi noi în fiecare zi. În același interval, cei peste 1.245.000 de utilizatori ai platformei au făcut 510.000 de tranzacții. Valoarea totală a acestora depășește 170 de milioane de lei. Față de aceeași perioadă a anului trecut, tranzacțiile și sumele colectate sunt cu 10% mai mari.

  Creșterea numărului de utilizatori și a tranzacțiilor la început de an este recurentă în activitatea platformei Ghișeul.ro. Un factor important îl reprezintă reducerea de 10% acordată la plata anuală integrală a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport pentru persoanele fizice, valabilă până la 31 martie 2022.

  Chiar dacă o parte dintre cetățeni preferă să achite taxele și impozitele imediat cum reducerea este disponibilă la ghișeele fizice ale instituțiilor publice, stând la cozi, tot mai mulți români aleg să folosească platforma Ghișeul.ro, unde pot să scape de griji din confortul casei, fără cozi sau programări.

  Ghiseul.ro este accesibil non-stop online și nu percepe niciun fel de comision pentru niciuna din cele 350 de tipuri de plăți disponibile. Crearea unui cont nou durează doar 5 minute, iar platforma Ghișeul.ro respectă cele mai înalte standarde de securitate.

  În 2022, cetățenii pot face plăți către peste 1000 de instituții publice, printre care autorități publice locale și centrale, inspectorate, biblioteci, dar și furnizori de utilități.

  Ghișeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României și susținută de APERO – Asociația pentru Plăți Electronice din România. 

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...