More

  Companie IT din Cluj deschide un birou în Munchen. Urmează Berlin

  Oves Enterprise, o companie de dezvoltare software din Cluj, deschide la Munchen, Germania, primul birou din străinatate. Mutarea este parte a strategiei de extindere internațională care vizează prezența în 5 țări pana la sfarsitul anului: Germania, SUA, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și Spania

  Extinderea în Germania se datorează necesității de a consolida relațiile existente cu clienții și de a promova serviciile OVES Enterprise pe piețele de limbă germană din regiunea DACH (Germania, Austria, Elveția).

  În prezent, avem 20 de clienți din afara României, 10 dintre ei fiind în Germania. De aici și dorința de a înființa un birou OVES Enterprise în Munchen. De asemenea, 80% din cifra de afaceri de anul trecut a fost generată de afacerile din străinătate, iar odată cu extinderea internațională estimăm că ponderea va crește la 95%”, spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.

  Creștere impresionantă în 2021

  Anul trecut, cifra de afaceri a OVES Enterprise a crescut de 4 ori, ajungând la aproximativ 14 milioane de euro. În 2022, compania clujeană își propune măcar să-și dubleze veniturile, ținta asumată fiind de 30 de milioane de lei.

  Observăm o creștere exponențială a cererii globale pentru produse digitale. Considerăm că eforturile depuse în anii precedenți, precum și investițiile în creșterea echipei – doar anul trecut am alocat 1 milion de euro în resurse și creșterea echipei, împreună cu nivelul ridicat de încredere din partea clienților existenți ne-au permis să profităm de uriașul global. cererea de servicii și produse digitale și, astfel, accelerează afacerile dincolo de estimările inițiale”.

  Planurile de dezvoltare ale OVES Enterprise pentru acest an includ, de asemenea, dublarea numărului de angajați pentru a sprijini extinderea companiei pe piața internațională. Astfel, din 68 de angajați în 2021, echipa va ajunge la 130 până la sfârșitul anului 2022. Majoritatea angajaților OVES Enterprise sunt dezvoltatori de software cu peste 10 ani de experiență și au o expertiză tehnologică foarte diversă.

  În prezent, cea mai mare parte a afacerii OVES Enterprise este generată de servicii de creștere a echipelor/personalului, în condițiile în care compania dispune de o echipă de consultanți specializați în cele mai importante tehnologii enterprise: Java, .net, Python, Big Data și Front End (Angular, React). etc).

  „În ultimii doi ani, portofoliul nostru de clienți a crescut și s-a diversificat cu companii mai mari din industrii precum automotive și fintech, iar proiectele pe care le livrăm pentru aceștia sunt mai sofisticate, integrând noi tehnologii în domeniul inteligenței artificiale și big data. Pentru anul în curs, planul nostru este să consolidăm capacitățile interne de vânzări și execuție ale proiectelor, și să beneficiem și mai mult de certificările ISO9001 și IS027001, atrăgând clienți cu nevoi și mai sofisticate și proiecte de dezvoltare mai complexe, pentru a ne evidenția echipa” , adaugă Mihai Filip.

  Despre OVES Enterprise

  Oves Enterprise este o companie romaneasca de dezvoltare software, infiintata in 2015 in Cluj-Napoca. Începând cu 2019, strategia Oves a inclus oferirea de servicii de dezvoltare software mai complexe pentru proiecte din domeniile auto, eCommerce, fintech, telecom, instituții guvernamentale internaționale etc., compania devenind un partener tehnologic pentru proiecte complexe și sofisticate din punct de vedere tehnologic. În prezent, 80% din cifra de afaceri a companiei este generată de proiecte din afara României, care integrează noi tehnologii în domeniul inteligenței artificiale și big data. OVES Enterprise are în prezent 71 de angajați și birouri în România și Germania.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...