More

  SUA a introdus Legea privind echitatea fiscală crypto, pentru a legitima monedele digitale ca metodă de plată

  Legislatorii americani au lansat, luni, Crypto Tax Fairness Act pentru a accelera adoptarea criptomonedelor. Actul urmărește să legitimeze monedele digitale ca metodă de plată.

  Această mișcare poate influența și alte țări să adopte tehnologii emergente și, în cele din urmă, aceasta va ajuta activele digitale să funcționeze mai bine la nivel global. India este una dintre țările care ar putea să se inspire din ceea ce face SUA, pentru a legitima activele digitale.

  Congresmanii David Schweikert și Suzan DelBene au prezentat proiectul de lege, iar Tom Emmer și Dareen Soto s-au raliat propunerii. Crypto Tax Fairness Act permite o structură de impozitare adecvată, în loc să aplice rate fixe asupra câștigurilor cripto precum face India. Cu el, investitorii pot utiliza cu ușurință criptomonede în diferite moduri.

  Noua lege este mai ușor de înțeles decât legile cripto actuale din SUA. De exemplu, regulile cripto impuse impun investitorilor să raporteze câștigurile minime de capital din tranzacțiile cripto, la fel ca în India. Cu alte cuvinte, utilizatorii vor trebui să-și calculeze profiturile chiar și atunci când plătesc o comandă de cafea sau pizza într-o tranzacție. Păstrarea evidenței micro-tranzacțiilor nu este practică și face utilizarea criptomonedelor frustrantă.

  Așadar, pentru a face activele virtuale ușor de utilizat și pentru a stimula adoptarea lor, este introdusă Crypto Tax Fairness Act.

  Noul lege scutește de la impozitare câștigurile mai mici de 200 USD

  La introducerea noii legi, parlamentarii americani au dezvăluit că cel mai semnificativ dezavantaj al regulilor stricte este că încetinește creșterea economiei digitale și inhibă utilizarea criptomonedelor.

  „Legea privind echitatea fiscală a monedelor virtuale ar scuti tranzacțiile personale efectuate cu monedă virtuală atunci când câștigurile sunt de 200 USD sau mai puțin.”, se arată în motivarea inițiatorilor noii legi.

  Crypto Tax Fairness Act scutește de la impozitare tranzacțiile cripto care înregistrează câștiguri mai mici de 200 USD. Înseamnă că utilizatorii cripto vor scăpa de urmărirea microtranzacțiilor

  Proiectul de lege a deschis calea pentru adoptarea pe scară largă a blockchain-ului, deoarece era greu sau chiar imposibil ca cineva să urmărească mii și mii de tranzacții într-un an.

  De fapt, conceptul din spatele dezvoltării noii legi este de a trata monedele digitale ca monede străine.

  ”Cu toate acestea, monedele virtuale au evoluat rapid în ultimii ani, cu mai multe oportunități de a fi folosite în viața de zi cu zi. SUA trebuie să fie la curent cu aceste schimbări și să se asigure că codul nostru fiscal evoluează odată cu utilizarea monedei virtuale. Acest proiect de lege de bun simț reduce birocrația și deschide ușa către noi inovații, crescând în cele din urmă economia noastră digitală.” spuse congressman-ul DelBene.

  Newsroom Editors

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...