More

  Iniţiativa legislativă de recunoaştere a sportului electronic în România, retrasă

  Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat, joi, că a retras proiectul de lege potrivit căruia se recunoaşte sportul electronic – E-sports în România, deoarece mai sunt câteva lucruri de clarificat, urmând ca iniţiativa legislativă să fie redepusă, informează Agerpres.

  “L-am depus pentru că am vrut să-l depun. L-am retras pentru că sunt câteva lucruri de clarificat şi când va fi gata, va reveni”, a spus Cîţu, la Parlament.

  Tineretul Naţional Liberal a anunţat într-un comunicat că preşedintele PNL, Florin Cîţu, este iniţiator al propunerii legislative formulată la nivelul TNL, aceasta fiind depusă miercuri la Senat.

  “Tineretul Naţional Liberal împreună cu reprezentanţii industriei de E-Sports – jucători profesionişti, manageri şi organizatori de competiţii – au derulat o serie de întâlniri de lucru cu scopul de a formula o propunere legislativă de recunoaştere a sportului electronic în România. Procesul de elaborare a proiectului s-a realizat sub coordonarea preşedintelui TNL, Mara Mareş, şi în strânsă consultare cu reprezentanţii Federaţiei Internaţionale de E-sports. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, este iniţiator al propunerii legislative formulată la nivelul TNL, aceasta fiind depusă miercuri la Senat”, se arată în comunicat.

  Industria de gaming si e-sports în România se ridică la o valoare de peste 200 de milioane de Euro, pe piața din țara noastră activând peste 100 de companii cu peste 6,000 de angajați.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...