More

  YouTube vrea să lanseze suport pentru NFT-uri

  Şefa YouTube, Susan Wojcicki, a făcut o serie de anunţuri legate de platforma pe care o conduce, vorbind, printre altele, de un viitor suport pentru NFT-uri.

  YouTube evaluează, în prezent, zona NFT-urilor, pentru care vrea să lanseze suport în viitorul apropiat, pentru a câştiga din interesul din ce în ce mai mare pentru acestea.

  Nu se ştie, deocamdată, ce formă va îmbrăca acest suport. Dacă este să urmeze exemplul altor platforme, care au făcut deja anunţuri în acest sens, precum Facebook şi Twitter, YouTube ar urma să permită utilizatorilor să creeze, să vândă şi să cumpere NFT-uri, oprind, bineînţeles, un comision din tranzacţii.

  Dincolo de NFT-uri, şefa YouTube a vorbit şi despre câştigurile creatorilor de conţinut. Conform acesteia, numărul celor care câştigă peste 10.000 de dolari pe an a crescut în ultimul an cu 40%. Wojcicki nu a oferit, însă, numărul exact al acestora.

  Clona de TikTok a YouTube, Shorts, lansată în septembrie 2020, a afişat până acum peste 5 trilioane de clipuri scurte, ajutată şi de faptul că YouTube are un fond de încurajare a creatorilor care folosesc Short, din care-i plăteşte pe unii dintre aceştia.

  Şefa YouTube nu s-a referit însă, şi la spinosul subiect al informaţiilor false, platforma pe care o conduce fiind una dintre cele mai propice pentru fake news şi manipulări de diverse feluri.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...