More

  5 predicții pentru bitcoin, NFT și viitorul banilor

  Criptomoneda a făcut multe dintre cele mai ciudate titluri ale anului 2021. monedele digitale au fost prezentat drept o tehnologie care schimbă lumea, cu potențialul de a crea noi economii și de a moderniza populațiile nebancarizate de pretutindeni. Criticii au subliniat amprenta masivă de mediu a cripto, precum și popularitatea sa în criminalitatea online. Prapastia dintre aceste puncte de vedere va fi greu de rezolvat.

  O mare parte din industria criptomonedei funcționează ca un monstru de hype, alimentat de meme ciudate cu câini drăguți și emoji-uri din spațiul cosmic. Aceeași industrie se mândrește cu o sumă uluitoare de finanțare din partea capitaliștilor de risc și a entuziaștilor privați, împreună cu inovații tehnice reale care ar putea modifica radical modul în care interacționăm cu banii. Și, așa cum se întâmplă adesea cu inovația, ceea ce obținem poate să nu fie ceea ce ne așteptăm. Am cerut experților să ne ajute să navigăm în călătoria cripto-ului din 2022. Iată ce ne-au spus.

  1. Crypto se mută mai departe în mainstream

  Companiile mari încearcă să-și dea seama cum se încadrează criptomoneda în afacerea lor. Toți, de la managerii de fonduri speculative până la directorii Starbucks, fac mișcări care ar putea afecta modul în care folosim banii digitali în acest an.

  Când auzim despre criptomonedă în titluri, este vorba adesea despre tweet-urile CEO-ului Tesla și SpaceX, Elon Musk, milionari peste noapte, artă digitală scumpă și hack-uri. Cu toate acestea, schimbările mai mari și fundamentale sunt adesea mai puțin sclipitoare și mai puțin atrăgătoare decât orice mașină de cripto-hype domină Twitter la un moment dat.

  „Sper că ne vom concentra mult mai mult pe utilitate”, a declarat Denelle Dixon, CEO al Stellar Development Foundation. „În loc să ne concentrăm doar pe câteva cazuri de utilizare care creează multă hype, ne vom concentra mai mult pe cazurile de utilizare care generează valoare reală. Și mai multe discuții despre incluziunea financiară.”

  1. NFT-urile creează noi oportunități de proprietate și le amestecă pe cele vechi

  NFT, sau simbolul nefungibil, este un termen popular pe care mulți dintre noi l-am auzit pentru prima dată în 2021. O nouă modalitate de a determina proprietatea asupra proprietății digitale folosind un registru blockchain, NFT-urile sunt din ce în ce mai populare în scenele de artă și de colecție.

  Dar potențialul NFT-urilor depășește cu mult lucrările de artă digitale excentrice. NFT-urile sunt, de asemenea, folosite pentru achiziționarea de terenuri digitale în lumile virtuale și pentru proprietatea, acordarea de licențe și publicarea muzicii de generație următoare. Unii observatori văd un viitor în care NFT-urile oferă acces la vânzări speciale sau produse în ediție limitată. Ce zici de folosirea unui NFT ca bilet de concert? Sau când te conectezi la jocul tău video preferat online? Așteptați-vă să vedeți toate acestea în 2022.

  „Posibilitățile NFT-urilor sunt nesfârșite, deoarece pot fi folosite pentru a înregistra dreptul de proprietate asupra oricărui activ unic”, a spus Alex Atallah, cofondatorul OpenSea, într-un e-mail. „Observam deja cazuri de utilizare timpurii ale NFT-urilor folosite ca bilete la evenimente, licențe software, abonamente la cluburi de fani sau legate în alt mod de experiențe interactive.”

  Unele dintre cele mai mari mărci din America, inclusiv Nike, lucrează deja la extinderea aplicării NFT-urilor. Dar NFT-urile utilizate în produsele de consum pot fi doar vârful aisbergului. Ce zici să folosești un NFT pentru a dovedi că ești tu?

  „Am văzut o anumită mișcare de la NFT-uri conduse de artiști la NFT-uri care se concentrează pe acces sau autorizare”, a spus Dixon de la Stellar. „Recent, a avut loc o petrecere în New York în care oamenii au avut acces la petrecere cumpărând un NFT. Așa că mă întreb dacă ne vom concentra pe folosirea NFT-urilor pentru identitatea digitală”.

  Industria jocurilor video de 85 de miliarde de dolari poate fi una dintre cele mai fertile zone cu potențial pentru NFT. Unele dintre studiourile mai mari experimentează deja cu ele. Și cu toate discuțiile despre metavers, un mediu digital 3D captivant care a fost propus de CEO-ul Meta (Facebook) Mark Zuckerberg și de alți factori care mișcă și agitați din industria tehnologiei, NFT-urile ar putea servi drept blocuri pentru o lume digitală de generație următoare.

  „Jucătorii sunt deja obișnuiți să le pese de bunurile digitale, așa că potențialul pentru NFT este enorm: câteva milioane de utilizatori NFT, comparativ cu aproape 3 miliarde de jucători”, a spus Atallah. „Asistăm la unele evoluții interesante când vine vorba de intersecția dintre NFT-uri, jocurile și metaversul.”

  1. Hackuri mai mari și răscumpărări mai mari

  Criptomonedele au fost folosite pentru a facilita plățile de milioane de dolari de ransomware în 2021. Asta pentru că monedele digitale includ caracteristici care le fac atractive pentru criminali. Sunt greu de urmărit, sunt fără granițe și, odată ce plata este finalizată, este aproape imposibil să se relaxeze.

  Criptomonedele au fost folosite pentru a facilita plățile de milioane de dolari de ransomware în 2021. Asta pentru că monedele digitale includ caracteristici care le fac atractive pentru criminali. Sunt greu de urmărit, sunt fără granițe și, odată ce plata este finalizată, este aproape imposibil să mai știi ceva de ele.

  „Ar trebui să ne așteptăm să vedem mai mulți criminali care se îndreaptă către criptomonede și servicii care promit să ofusca fondurile ilicite din cauza concepției greșite despre anonimatul total”, a spus Gurvais Grigg, ofițer superior de tehnologie la Chainalysis

  „Bitcoin-ul atrage infractorii din aceleași motive pentru care îi atrage pe cei care le folosesc în scopuri legitime: este transfrontalier, instantaneu și lichid.”

  Finanțele descentralizate, o industrie în curs de dezvoltare, dar înfloritoare la frontiera criptomonedelor, pare să fie o țintă populară pentru infractorii cibernetici în 2022. Finanțele descentralizate sau DeFi implică finanțare care funcționează independent de o autoritate sau instituție centrală. În loc să se bazeze pe o bancă sau o rețea de card de credit, oamenii se pot conecta direct cu produsele DeFi într-o rețea distribuită.

  Deși industria este încă la începuturile sale, DeFi este un spațiu cu evoluție rapidă, foarte tehnică, cu un potențial extraordinar. Ca atare, a atras o mare atenție și investiții, făcându-l pregătit pentru activități criminale.

  Este probabil ca infractorii să exploreze DeFi atât ca țintă pentru hacking, cât și ca mijloc de a încerca spălarea fondurilor. Din cauza modului în care este DeFi nou și a exploziei în adoptare pe piețele dezvoltate, aceste platforme sunt ținte ușoare pentru criminalii experimentați care au mai efectuat hack-uri similare.

  1. Veți auzi mai multe despre stablecoins

  Bitcoin și alte criptomonede au acaparat titlurile din cauza volatilității lor. Poți să devii milionar sau să le pierzi pe toate la hiperviteza internetului. Dar încercați să cumpărați un latte cu bitcoin, iar volatilitatea poate face lucrurile confuze rapid.

  Introduceți monede stabile. Această subcategorie de criptomonedă, care este legată de un activ de bază, atenuează o mare parte din această volatilitate. Monedele stabile ar putea juca un rol vital în transformarea criptomonedei în ceva pe care îl putem folosi cu ușurință pentru a efectua tranzacțiile obișnuite din viața de zi cu zi.

  „Oamenii ar trebui să înceapă să acorde atenție tendințelor în materie de monede stabile, atât ca mijloc de plată, cât și ca monedă digitală dolar. Cazurile de utilizare pentru plăți transfrontaliere, ajutoare, plăți cu decontare instantanee încep să înflorească în 2021 și vom vedea mai multe asta în 2022”, a declarat Rachel Mayer, vicepreședinte de produs la Circle.

  Transferul mai eficient al activelor este una dintre valorile centrale ale unei monede stabile. Această valoare este puternică pentru companiile care trebuie să mute activele digitale și numerarul rapid și eficient.

  „În ceea ce privește plățile, mai multe industrii vor începe să adopte monede stabile ca o modalitate mai eficientă de a efectua plăți”, a declarat Omid Malekan, autor al cărții The Story of the Blockchain și profesor la Columbia Business School.

  „Volumele de Stablecoin vor continua să crească, dar ponderea acelui volum care este implicată doar în tranzacționarea cripto va scădea.”

  5. Noi reguli cripto apar la orizont


  Parlamentarii de la Washington simt că criptomoneda este un lucru mare și important. Dar se luptă, în mod perceptibil, să o înțeleagă.

  În decembrie, directori ai șase companii de criptomonede au fost chemați să depună mărturie în fața Comitetului pentru Servicii Financiare a Camerei Reprezentanților din SUA, unde au discutat potențialele căi pentru legislația viitoare. Legislatorii din SUA și-au exprimat interesul pentru o serie de subiecte – dacă emitenții de monede stabile ar trebui considerați bănci, când să taxeze criptomonede și cum să elaboreze reguli funcționale într-o industrie extrem de tehnică și complexă. Acestea sunt lucruri complicate. Crearea standardelor potrivite va dura ceva timp.

  „Cred că vor exista mult mai multe conversații despre cripto și blockchain”, a spus Denelle Dixon, unul dintre directorii care a depus mărturie în fața comitetului Camerei. Dixon a mărturisit anterior despre problema neutralității rețelei în fața unui comitet al Camerei în timpul mandatului său la Mozilla în 2019 și nu își face iluzii când vine vorba de reglementarea noilor tehnologii. Unele discursuri vor fi pozitive, iar altele vor fi negative, „dar cred doar că [prin] aceste conversații, vom vedea că factorii de decizie și autoritățile de reglementare vor fi mai concentrați și, sperăm, că mai multe afaceri tradiționale se vor concentra mai mult pe asta. “

  Ar putea fi mai multe repere de atins înainte ca americanii să vadă un cadru cuprinzător pentru legislația axată pe criptomonede. Dar dacă liderii industriei și oficialii aleși pot lucra împreună, utilizatorii și investitorii obișnuiți de criptomonede pot beneficia în timp ce preocupările de mediu și de securitate sunt abordate.

  „Este important să înțelegem că industria criptomonedelor vrea să fie reglementată, dar vrea să se asigure că cadrele de reglementare propuse sunt fezabile”, a spus Grigg. „Guvernele la nivel global lucrează cu actorii din industrie pentru a crea legislație care protejează consumatorii și încurajează inovația”.

  Pe măsură ce industria criptomonedei crește, aceasta va continua să se schimbe în moduri pe care încă nu le putem imagina. Dar un lucru este clar: Crypto va face parte din viitorul nostru.

  Acest articol a apărut mai întâi în cnet.com

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...