More

  Tesla recheamă aproape jumătate de milion de mașini electrice din motive de siguranță

  Tesla Inc (TSLA.O) recheamă peste 475.000 dintre mașinile sale electrice Model 3 și Model S pentru a rezolva problemele cu camera retrovizoare și portbagaj care cresc riscul de accident, a declarat joi autoritatea de reglementare a siguranței rutiere din SUA.

  Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a discutat despre o altă problemă a camerei cu producătorul auto, în timp ce sonda sistemul de asistență pentru șofer al companiei.

  Anii model afectați de rechemare variază între 2014 și 2021, iar numărul total de vehicule rechemate este aproape echivalent cu jumătate de milion de vehicule livrate de Tesla anul trecut.

  Aproximativ 200.000 de vehicule Tesla vor fi rechemate în China, a declarat vineri autoritatea de reglementare a pieței din țară.

  Producătorul de vehicule electrice din SUA recheamă 356.309 vehicule Model 3 2017-2020 pentru a rezolva problemele cu camera retrovizoare și 119.009 vehicule Model S din cauza problemelor cu capota față, a spus autoritatea federală de reglementare.

  Tesla nu a putut fi contactată pentru comentarii.

  Pentru sedanurile Model 3, „cablul de cabluri al camerei de retrovizoare poate fi deteriorat de deschiderea și închiderea capacului portbagajului, împiedicând afișarea imaginii camerei de retrovizoare”, a spus NHTSA.

  Tesla a identificat 2.301 revendicări de garanție și 601 rapoarte de teren cu privire la problema vehiculelor din SUA.

  Pentru vehiculele Model S, problemele de blocare pot determina deschiderea portbagajului din față „fără avertisment și obstrucționează vizibilitatea șoferului, crescând riscul unui accident”, a spus Tesla.

  Tesla a spus că nu a avut cunoștință de accidente, răni sau decese legate de problemele citate în rechemarea mașinilor Model 3 și Model S, a spus NHTSA.

  redactia digitalio

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...