More

  Sfârșitul unei ere: BlackBerry încetează suportul pentru toate smartphone-urile sale clasice

  iPhone-urile de astăzi sunt unele dintre cele mai populare smartphone-uri de pe piață, dar în anii 2000, telefoanele BlackBerry erau probabil cele mai tari dispozitive pe care le putea obține cineva. Deși vechile telefoane BlackBerry au dispărut de mult, compania a oferit în continuare asistență pentru ele.

  Pentru a pune capăt oficial unei ere, BlackBerry a anunțat joi (prin ArsTechnica) că va înceta suportul pentru smartphone-urile clasice BlackBerry care rulează BlackBerry OS și BlackBerry 10. Compania îi avertizează pe clienții care încă folosesc telefoane care rulează astfel de software că nu vor mai primiți update-uri.

  Ca rezultat, chiar și funcțiile de bază, cum ar fi apelurile, datele celulare, SMS-urile și apelurile de urgență pot înceta să funcționeze pe telefoanele BlackBerry. Acest lucru, desigur, nu afectează smartphone-urile BlackBerry care rulează Android. Suportul pentru sistemul de operare BlackBerry se va încheia oficial pe 4 ianuarie 2022.

  Vă reamintim că serviciile vechi pentru BlackBerry 7.1 OS și versiuni anterioare, software-ul BlackBerry 10, BlackBerry PlayBook OS 2.1 și versiunile anterioare, nu vor mai fi disponibile după 4 ianuarie 2022. Începând cu această dată, dispozitivele care rulează aceste servicii și software vechi prin fie conexiunile operatorului, fie conexiunile Wi-Fi nu vor mai funcționa în mod fiabil, inclusiv pentru date, apeluri telefonice, SMS și funcționalitatea 9-1-1.

  „Sfârșitul” BlackBerry după iPhone

  iPhone-ul a schimbat cu siguranță întreaga industrie a smartphone-urilor în 2007, dar aproape toți producătorii de telefoane din acea vreme nu credeau că Apple ar avea un astfel de impact pe piață.

  Când Apple a anunțat primul iPhone, mai mulți directori de la RIM (compania care a creat BlackBerry) au făcut glume despre smartphone-ul Apple, deoarece credeau că consumatorii nu și-ar dori niciodată un smartphone cu ecran tactil și tastatură virtuală.

  Mike Lazaridis [fondatorul BlackBerry] pe iPhone în noiembrie 2007: „Încercați să introduceți o tastă web pe un ecran tactil pe un iPhone Apple, aceasta este o adevărată provocare. Nu poți vedea ce tastezi”

  Cu toate acestea, consumatorii au apreciat foarte mult să aibă un smartphone cu un ecran tactil mare. Și în timp ce iPhone-ul a devenit un succes uriaș la nivel mondial, valoarea de piață a BlackBerry a scăzut considerabil în anii de după introducerea primului iPhone, iar compania și-a pierdut în cele din urmă relevanța.

  Pe de altă parte, companii precum Samsung au urmat rapid calea Apple cu smartphone-urile cu ecran tactil pentru a rămâne pe piață. Când BlackBerry a decis să meargă mai departe cu smartphone-urile sale, era prea târziu.

  Și dacă încă folosiți un telefon BlackBerry clasic în 2021, ei bine, ar fi bine să faceți o copie de rezervă a tuturor datelor cât mai curând posibil.

  Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos ce părere ai despre BlackBerry și iPhone atunci.

  redactia digitalio

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...